Η ατομική ευθύνη, την οποία συχνά - πυκνά επικαλούνται και στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν έχει εφαρμογή όταν πρόκειται για την έλλειψη νικοτίνης

Είχαμε συνηθίσει τον… αψύ Σφακιανό Παύλο Πολάκη να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους νόμους και να μην ξέρει καν τι σημαίνει ατομική ευθύνη. Πρόσφατα με τη χρήση της μάσκας, παλαιότερα με το τσιγάρο το οποίο άναβε ακόμη και μέσα στο κτίριο της Βουλής για… να δίνει το καλό παράδειγμα.

Αλλά όπως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν τα περί ατομικής ευθύνης και δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα και στα νέα δεδομένα.

Ετσι, ο φακός του in.gr «συνέλαβε» τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσας, να κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής με ένα τσιγάρο στο χέρι.

Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, κρατά στο χέρι του το τσιγαράκι… μιμούμενος προφανώς τον ανεξέλεγκτο Παύλο Πολάκη. Αλλά φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αδυναμία να τηρούν τους κανόνες, ακόμη και σε κλειστούς χώρους, ακόμη και μέσα στη Βουλή η οποία έχει ψηφίσει την απαγόρευση του καπνίσματος. Παλαιότερα, πλην του Παύλου Πολάκη και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο Δημήτρης Βέττας έκαναν χρήση του λεχθέντος λαϊκά «ό,τι μου καπνίσει» και έβγαλαν το τσιγάρο τους μέσα στη Βουλή.

Η ατομική ευθύνη, στην οποία ομνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάει περίπατο όταν η κυριαρχεί η έλλειψη νικοτίνης.

Και καλά, παλιότερα ο κ. Βίτσας ήταν και υπουργός, είχε ευθύνες, υπουργικό άγχος. Δικαιολογούταν να κρατάει και κανένα τσιγαράκι. Τώρα όμως που τα αντιπολιτευτικά καθήκοντά του είναι ελάχιστα, το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται στο αν θα μιλήσει ο Τσακαλώτος και οι «53» ή αν θα ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση η Κουμουνδούρου, τι το ήθελε το τσιγαράκι;

Και μέσα στο κτίριο; Για να το βλέπουν οι περαστικοί και να παίρνουν παράδειγμα προς μίμηση;

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr