Ρύθμιση συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ

Τι προβλέπει σχετική τροπολογία

Τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Με την ρύθμιση αυτή, νομιμοποιείται, υπό προϋποθέσεις, ο μέχρι 31.12.2016 διανυθείς χρόνος ασφάλισης των ασφαλισμένων στους κλάδους πρόσθετης και κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σημαντικός αριθμός αιτούντων σύνταξης δεν πληρούσε εξ αρχής τις νόμιμες προϋποθέσεις ασφάλισής του στον πρώην ΟΓΑ, είτε έπαυσε κάποια στιγμή να τις πληροί και δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της με αποτέλεσμα ο πρώην ΟΓΑ να προβαίνει, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, ατόκως.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εν λόγω ασφαλισμένοι να μην δικαιούνται σύνταξης, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές και είχαν προσδοκία σύνταξης.

Με την τροπολογία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και νομιμοποιείται ο χρόνος ασφάλισης έως 31 Δεκεμβρίου του 2016, εφόσον μέχρι την υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης εξοφληθούν οι εισφορές.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Agro-in

Στο δρόμο που χάραξε το ελαιόλαδο ο… χυμός πορτοκαλιού

Νέες ανατιμήσεις αναμένονται τους επόμενους μήνες. Για πληθωρισμό της απληστίας κάνουν λόγο εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου. Αθρόες εισαγωγές πορτοκαλιών από χώρες της Αφρικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

«Το ΔΠΔ είναι για την Αφρική και τον Πούτιν» - Ωμή παρέμβαση ηγετών στην έρευνα του εισαγγελέα για το Ισραήλ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εντός δύο μηνών εάν θα κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς

Σύνταξη ΙΝ

Κεχαγιά: Ο στριμωγμένος πολιτικά Ανδρουλάκης νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί λάθος τακτική, αναφερόμενη στην κριτική που ασκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών

Σύνταξη ΙΝ

Ακροδεξιό παραλήρημα στη Γερμανία - Αυξήθηκαν πάνω από 23% τα εγκλήματα το 2023

Καταγράφηκαν σχεδόν 30.000 εγκλήματα που είχαν ως κίνητρο κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία το περασμένο έτος σύμφωνα με στατιστικά του Υπουργείου Εσωτερικών - Τι έδειξαν τα στοιχεία

Σύνταξη ΙΝ
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007