Κοροναϊός : Έκτακτη συνεδρίαση του μηχανισμού κρίσεων της ΕΕ για τη μετάλλαξη του ιού
Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12.00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης.
Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ μετά την πληροφορία για μετάλλαξη του κοροναϊού στη Μεγάλη Βρετανία.
Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης.
Αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι στις 12.00 (ώρα Ελλάδας) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού μηχανισμού κρίσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό τη γερμανική προεδρία για να υπάρξει καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός για αντιμετώπιση της κατάστασης, σχετικά με τη μετάλλαξη του κοροναϊού.
‼️The German @EUCouncil Presidency has invited #EU member states to an urgent meeting of the #IPCR crisis mechanism tomorrow morning at 11.00 hours.
‼️ On the agenda: EU coordination on the response to the newly identified #COVID19 variant in the #UK ??. #Coronavirus— Sebastian Fischer (@SFischer_EU) December 20, 2020
Αργότερα είναι πιθανό να ληφθούν νέες αποφάσεις και σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά την αναστολή πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκαναν και πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.
Οι χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορά τους με τη Βρετανία, μέχρι στιγμής, είναι η Γερμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Βουλγαρία. Θέμα ωρών είναι και για τις υπόλοιπες χώρες, καθώς – σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild – από τα μεσάνυχτα αναμένεται να τεθεί ευρωπαϊκό «απαγορευτικό» στις πτήσεις από τη Βρετανία.
Από τη μεριά της, η Ελλάδα έχει επιβάλει 7ημερη καραντίνα σε όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις από την Κεντρική Επιτροπή – Εικόνα διάλυσης στην Κουμουνδούρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης πανηγυρίζουν, ο Μπουκώρος δηλώνει αθώος και λέει ότι εκείνος αποκάλυψε το σκάνδαλο
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442