Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΑ:  Σε εφαρμογή ΝΟΤΑΜ για 7ημερη καραντίνα σε όσους έρχονται από τη Βρετανία

ΥΠΑ: Σε εφαρμογή ΝΟΤΑΜ για 7ημερη καραντίνα σε όσους έρχονται από τη Βρετανία

Με κατεπείγουσα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ),  ανακοινώθηκε η επιμήκυνση του διαστήματος της καραντίνας από 3 σε 7 ημέρες, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Σε επταήμερη καραντίνα θα μπαίνουν υποχρεωτικά από αύριο και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν αεροπορικώς στην Ελλάδα από την Αγγλία. H μετάλλαξη του κοροναϊού Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, σήμανε συναγερμό και στη χώρα μας.

Με κατεπείγουσα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ),  ανακοινώθηκε η επιμήκυνση του διαστήματος της καραντίνας από 3 σε 7 ημέρες, για όλους τους επιβάτες που προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Για τις αφίξεις από όλες τις υπόλοιπες χώρες, ο χρόνος της καραντίνας παραμένει στις 3 ημέρες.

Επίσης, οι προερχόμενοι από την Αγγλία επιβάτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα έχει διενεργηθεί έως 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ φτάνοντας στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε rapid test.

Το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

Σημειώνεται, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν ήδη την πλήρη διακοπή των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Μεγάλη Βρετανία.

Κλείνουν τα σύνορα ευρωπαϊκές χώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024