
Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων – Φρένο στις αεροπορικές πτήσεις από τη Βρετανία
Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.
Μείωση καταγράφεται την Κυριακή στον αριθμό των θανάτων από κοροναϊό στην Ιταλία. 352 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα νέα κρούσματα είναι 15.104. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 137.420 διαγνωστικά τεστ, το 11% των οποίων προέκυψε θετικό.
Χθες, οι θάνατοι ήταν 553, με 16.308 περιστατικά και 176.185 τεστ. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 68.799 άνθρωποι.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που είχαν ήδη απογειωθεί και φθάνουν τις ώρες αυτές στα ιταλικά αεροδρόμια, όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού, αμέσως μετά την προσγείωση.
Τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας πρέπει να ενημερώσουν και οι πολίτες που αφίχθηκαν στην Ιταλία, από τη Μεγάλη Βρετανία, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με στόχο να υποβληθούν άμεσα, επίσης, σε διαγνωστικό τεστ.
- Ο δήμος Δυτικής Λέσβου στον δίαυλο θρησκευτικού τουρισμού με τη Ρουμανία
- Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος Ουκρανός που επιτέθηκε σε οικογένεια επειδή νόμιζε ότι ήταν Ρώσοι
- Το ΒΗΜΑ έρχεται αυτή την Κυριακή με ένα συλλεκτικό τόμο για τον Ελληνικό Εμφύλιο
- «Έφυγε» ο Πορτορικανός θρύλος του μπάσκετ, Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ
- Marfin: 16 χρόνια από την τραγωδία – Συγγενείς και φίλοι αφήνουν λουλούδια για τα θύματα
- Η Βουλή υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Το bigbang, η Realpolitik και η ειρήνη



