Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογία ή κατάρα το να είσαι γιος ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή;

Ευλογία ή κατάρα το να είσαι γιος ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή;

Μερικές φορές το μήλο (σχεδόν) πέφτει κάτω από τη μηλιά, ενώ άλλες ούτε που φυτρώνει

Το να είσαι γιος ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ειδικά όταν θέλεις να ακολουθήσεις τα ίδια μονοπάτια και να δοκιμάσεις τη δική σου τύχη στα γήπεδα.

Μερικές φορές βγαίνει και άλλες όχι.

Άλλες το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά και άλλες… δε βγαίνει καθόλου.

Ποιες είναι λοιπόν οι περιπτώσεις όπου το γνωστό ρητό έχει επιβεβαιωθεί και ποιες είναι οι περιπτώσεις όπου έχει διαψευστεί;

Τζάστιν Κλάιφερτ

Ο γιος του ολλανδού θρύλου Πάτρικ Κλάιφερτ. Μπορεί ο Τζάστιν να μην είναι στο επίπεδο του πατέρα του προς το παρόν, ωστόσο παραμένει ένας αρκετά ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του Άγιαξ, μέχρι που κατάφερε να ανέβει στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα του «Αίαντα» σε ηλικία 17 ετών. Από το 2016 μέχρι και το 2018, που φόρεσε τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, ο Κλάιφερτ αγωνίστηκε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 12 γκολ.

Οι τρομερές του εμφανίσεις τού έδωσαν τη μεταγραφή στη Ρόμα με την οποία αγωνίστηκε 53 φορές, ώσπου δόθηκε δανεικός στη Λιψία το περασμένο καλοκαίρι. Με τους «Ταύρους» μετράει πέντε συμμετοχές και ένα γκολ.

Ντάνιελ Μαλντίνι

Ακόμη μια γενιά Μαλντίνι στη Μίλαν. Η διάσημη οικογένεια συνεχίζει να βοηθάει ουσιαστικά τους «Ροσονέρι», καθώς μετά τον Τσέζαρε και τον Πάολο σειρά πήρε ο Ντάνιελ. Ο 19χρονος έχει ένα χρόνο που έχει ανέβει στην πρώτη ομάδα των Ιταλών και δείχνει πως αξίζει 100% μια θέση στο ρόστερ.

Αντιθέτως με τους δύο «θρύλους», ο Ντάνιελ αγωνίζεται στο άλλο μισό του γηπέδου και κυρίως ως «10άρι». Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στη Βερόνα και «σφράγισε» την τρίτη γενιά Μαλντίνι στη Μίλαν. Σίγουρα η πιο ιδιαίτερη περίπτωση της λίστας, καθώς, εκτός από τον πατέρα του, ο Ντάνιελ είχε και τον παππού του.

Τζιοβάνι Σιμεόνε

Μπορεί να μη διαθέτει το «τσαγανό» του πατέρα του, ωστόσο ξέρει να βρίσκει δίχτυα. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε, γιος του Ντιέγκο, είναι εδώ και καιρό στην ελίτ, καθώς αγωνίζεται αρκετά χρόνια στη Serie A, σκοράροντας συχνά. Με την Τζένοα έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, έχοντας σκοράρει 12 φορές σε 35 συμμετοχές, πριν πάρει μεταγραφή στη Φιορεντίνα, όπου βρήκε δίχτυα 20 φορές σε 74 εμφανίσεις.

Ο 25χρονος δόθηκε δανεικός στην Κάλιαρι, η οποία έμεινε ικανοποιημένη και προχώρησε στην απόκτησή του. Σε 43 συμμετοχές έχει σκοράρει 17 τέρματα. Μάλιστα έχει καταφέρει να κληθεί και πέντε φορές στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής, με την οποία έχει σκοράρει και μία φορά.

Λούκα, Ένζο και Τεό Ζιντάν

Τρεις ποδοσφαιριστές που κουβαλάνε ένα πολύ μεγάλο όνομα. Τρία παιδιά που κλήθηκαν να διαδεχτούν το «μεγάλο» πατέρα τους. Οι τρεις γιοι του Ζινεντίν Ζιντάν δεν κατάφεραν ποτέ να αντεπεξέλθουν, καθώς όλοι τους ξεκίνησαν από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λούκα αγωνίστηκε 49 φορές με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, κάτω από τα δοκάρια. Μάλιστα το 2018 κατάφερε να δώσει το «παρών» και σε δύο αναμετρήσεις της ανδρικής ομάδας. Τα μέλλον ωστόσο δεν ήταν «λαμπρό», καθώς δόθηκε δανεικός στη Ράσινγκ με την οποία έπαιξε 33 φορές.

Πλέον αγωνίζεται στη Ράγιο Βαγιεκάνο, με την οποία δεν έχει πάρει ακόμη καμία συμμετοχή.

Ο Ένζο πρόκειται για τον πρωτότοκο. Στα 25 του αγωνίζεται με την Αλμερία, με την οποία έχει αγωνιστεί φέτος τρεις φορές. Αν και παίζει στην ίδια θέση με τον πατέρα του, δεν κατάφερε να πάρει το ταλέντο του. Ξεκίνησε στη Ρεάλ, πήρε μερικές ευκαιρίες από τον πατέρα του, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στη «Βασίλισσα».

Ο Τεό Ζιντάν πρόκειται για την τελευταία ελπίδα του Ζιζού. Γεννημένος στις 18 Μαΐου 2002, ο 18χρονος αγωνίζεται επίσης ως μέσος, με τα Μέσα της Ισπανίας να πιστεύουν αρκετά πως θα καταφέρει να εξελιχθεί και να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο. Πρόσφατα έδωσε το «παρών» και σε μερικές προπονήσεις της πρώτης ομάδας των «Μερένγκες» υπό τις οδηγίες του πατέρα του.

Έρλινγκ Χάαλαντ 

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το ακριβώς ανάποδο στη συγκεκριμένη λίστα. Γιος του Αλφ Ινγκε Χάαλαντ, που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στα «πέτρινα» χρόνια των «Πολιτών». Η καριέρα του Αλφ Ινγκε τελείωσε πρόωρα, όταν δέχτηκε ένα σφοδρό χτύπημα στο γόνατο από τον Ρόι Κιν. Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να διαπρέψει, ωστόσο ο γιος του είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη, εάν όχι το μεγαλύτερο.

Ο 20χρονος επιθετικός της Ντόρτμουντ σκοράρει κατά ριπάς, καθώς την περασμένη σεζόν κατάφερε να σκοράρει 44 γκολ, με τη Σάλτσμπουργκ και την Μπορούσια. Ο επιθετικός των Βεστφαλών κέρδισε επάξια τον τίτλο του Golden Boy για την περασμένη αγωνιστική περίοδο και δείχνει πως είναι φτιαγμένος για πολύ μεγάλα πράγματα. Μένει να αποδειχτεί πως θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες, αν και προς το παρόν δείχνει πως δεν έχει κανένα θέμα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024