Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Εγκρίθηκε από τον FDA για κατεπείγουσα χρήση και το εμβόλιο της Moderna

ΗΠΑ : Εγκρίθηκε από τον FDA για κατεπείγουσα χρήση και το εμβόλιο της Moderna

Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Moderna γίνεται το δεύτερο που λαμβάνει άδεια στις ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κοροναϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna.

Στον ρυθμό των εμβολίων

Το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας γίνεται το δεύτερο που λαμβάνει άδεια. Είχε προηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Προχθές Πέμπτη, επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) είχε συστήσει την έγκριση κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Moderna, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη τη χώρα πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έκανε χθες Παρασκευή δημόσια το εμβόλιο της Pfizer σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο και ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του, να εμβολιαστεί με αυτό τη Δευτέρα, στην προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.


Ο δημόσιος εμβολιασμός του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς (φωτογραφία Reuters)

Η μέλλουσα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα εμβολιαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με φοβερή αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Το φράγμα των 200.000 μολύνσεων έχει ξεπεραστεί τις 12 από τις τελευταίες 15 ημέρες.

Βαρύ πλήγμα

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν προχθές Πέμπτη νέο πολύ βαρύ ημερήσιο απολογισμό, με πάνω από 3.200 θανάτους ασθενών με κοροναϊό και σχεδόν 250.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Επακριβώς, καταγράφηκαν 3.249 θάνατοι και 247.544 μολύνσεις.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων ημερησίως μέσα σε δέκα ημέρες.

Την προηγουμένη, οι ΗΠΑ κατέγραφαν διπλό τραγικό ρεκόρ 3.700 και πλέον θανάτων ασθενών και 250.000+ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Νωρίτερα χθες, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια ξεπέρασε τους 310.000 νεκρούς.


(Φωτογραφία Reuters)

Φόβοι για τις γιορτές

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνταν αυτήν την έξαρση μετά τη μεγάλη γιορτή των Ευχαριστιών, πριν τρεις εβδομάδες, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ταξιδέψει για να συμμετάσχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Οι ειδικοί φοβούνται πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του τέλους της χρονιάς.

Η εκστρατεία εμβολιασμού γιγαντιαίων διαστάσεων που άρχισε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, με τις πρώτες ενέσεις του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech, δεν θα ανακόψει την αναζωπύρωση της πανδημίας, προειδοποιούν, καθώς θα περάσουν αρκετοί μήνες προτού να έχει ανοσοποιηθεί επαρκώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024