Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καφού : «Δεν ήθελα να γίνω μπακ»

Καφού : «Δεν ήθελα να γίνω μπακ»

Ένας εκ των κορυφαίων μπακ στην ιστορία, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι επιλέχθηκε στην κορυφαία εντεκάδα όλων των εποχών…

Ο Καφού ψηφίσθηκε ως ο κορυφαίος δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας όλων των εποχών, καθώς συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην σχετική ψηφοφορία που διοργάνωσε το «France Football», προκειμένου να προκύψει η «Dream Ballon d’Or».

Ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής, καθιέρωσε το όρο «φουλ μπακ», πολύ πριν ο παίκτης που καλύπτει ολόκληρη την πτέρυγα, γίνει απαραίτητος σε κάθε ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό, ο Καφού αποκάλυψε πως έγινε μπακ σχεδόν… με το ζόρι και ότι εννέα (!) φορές στην καριέρα του, υπήρξαν αμφιβολίες για την πιθανότητα να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Σκέφθηκα ότι δεν θα πετύχαινα ποτέ το όνειρό μου. Αλλά απάντησα με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, ταπεινότητα και κατέκτησα τίτλους. Με το να κερδίζεις τρόπαια, γίνεσαι γνωστός και επιβεβαιώνεσαι σε όλον τον κόσμο», τόνισε ο διάσημος Βραζιλιάνος και πρόσθεσε:

«Παραπονέθηκα αρκετές φορές, επειδή με έβαζαν να αγωνισθώ ως ακραίος οπισθοφύλακας. Αρχισα ως δεξί εξτρέμ και μετά εξελίχθηκα σε μέσο (σ.σ. στην θέση που αντιστοιχεί στο νούμερο 8), πριν γίνω «φουλ-μπακ». Οι προπονητές με χρησιμοποίησαν όπου χρειάζονταν, μέχρι να με καθιερώσει ο Τέλε Σαντάνα ως δεξί μπακ, το 1991. Ενας συμπαίκτης μου τραυματίσθηκε, πήρα την θέση του και δεν βγήκα ποτέ από την ομάδα. Στην αρχή, αηδίασα. Παραπονέθηκα αρκετές φορές.

Του ζήτησα να με βάλει στο κέντρο ή στην επίθεση. Του έλεγα: «Κύριε καθηγητά, δεν είμαι ούτε αμυντικός, ούτε πλάγιος. Και μου απάντησε: «Βασίζομαι σε εσένα για την πτέρυγα και δεν θα καλέσω άλλον παίκτη για αυτήν την θέση». Και αποδέχθηκα την απόφασή του».

Οσον αφορά στον παίκτη που παίζει στην ίδια θέση και του αρέσει από το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο Καφού, ήταν σαφής: «Μου αρέσει ο Αλεξάντερ Αρνολντ. Είναι πολύ καλός παίκτης, θα έχει μια πολύ καλή καριέρα. Είναι πολύ γρήγορος και κυριαρχεί. Είναι επίσης ένας παίκτης που δεν φοβάται. Τολμά, προκαλεί, δοκιμάζει πράγματα. Έχει προσωπικότητα. Γι ‘αυτό λέω ότι έχει λίγη… Βραζιλία μέσα του».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024