Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Metavallon VC: 22 ενεργές επενδύσεις μέσα σε 3 χρόνια

Metavallon VC: 22 ενεργές επενδύσεις μέσα σε 3 χρόνια

Δύο νέες επενδύσεις του fund -που ανήκει στην οικογένεια του Equifund- ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μιας χρονιάς με επιτυχίες (1 exit-2 νέοι γύροι χρηματοδότησης)

Το Metavallon VC φτάνοντας στο τέλος του 2021 και του τρίτου χρόνου της λειτουργίας και της επενδυτικής του δραστηριότητας έχει διαμορφώσει ένα χαρτοφυλάκιο από 22 ενεργές επενδύσεις.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει προλάβει να κάνει ένα exit. Πρόκειται για την πώληση της συμμετοχής του στην εταιρία Think Silicon στην εισηγμένη στο NASDAQ Applied Materials. Επιπλέον, δύο ακόμα εταιρίες του χαρτοφυλακίου του, οι εταιρείες Ferryhopper και Entomics ολοκλήρωσαν επόμενους γύρους χρηματοδότησης σε σημαντικά μεγαλύτερες αποτιμήσεις και με πρωτοβουλία ξένων θεσμικών επενδυτών και έχει επενδύσει πρόσθετα κεφάλαια σε τέσσερις ακόμα εταιρίες του.

Το fund μπαίνει στο νέο χρόνο με πολλές φιλοδοξίες για την ολοκλήρωση του χαρτοφυλακίου του με ένα μονοψήφιο αριθμό πρόσθετων αρχικών επενδύσεων και με την πρόθεση να υποστηρίξει τις εταιρίες του να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους και να κάνουν νέους γύρους χρηματοδότησης σε όλο και μεγαλύτερες αποτιμήσεις.

Οι δύο από τις επενδύσεις του fund ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και αφορούν τις εταιρίες [i2-d] technologies και VALK.

Στην αγορά του SaaS

H [i2-d] technologies (http://www.i2-d.com/) ιδρύθηκε το 2018 από τον Ιωάννη Δημητριάδη και δραστηριοποιείται στην αγορά του SaaS παρέχοντας λύσεις τεχνολογίας αιχμής με ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει το SaaS.fabric™️ και το petranna™️.db. Το petranna™️.db  είναι μια cloud υπηρεσία μετατροπής σχεσιακών βάσεων δεδομένων  για  πολλαπλούς χρήστες (data multi-tenancy) και βοηθά τους κατασκευαστές λογισμικού (software vendors) να μετατρέψουν τη βάση δεδομένων του λογισμικού τους σε SaaS-ready™️ και τους system integrators να διαχειριστούν μετασχηματισμούς data multi-tenancy με μια ολοκληρωμένη λύση (box-solution).

Το SaaS.fabric™️, το πρώτο εμπορικό προϊόν της εταιρίας, είναι ένα ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών και αυτοματισμών διάθεσης υπηρεσιών λογισμικού στο Cloud  και απευθύνεται σε παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών (service providers) προκειμένου να αυτοματοποιήσουν το μοντέλο διάθεσης SaaS και System Integrators προκειμένου να  ολοκληρώνουν  έργα σχετικά  με SaaS (SaaS-driven projects). Η αγορά SaaS, αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια έως το 2026, ενώ παράλληλα 3 στις 4 εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν λύσεις SaaS έως το 2021.

Με δύναμη από το fintech

Η VALK (https://valktech.io/) είναι μια ολοκληρωμένη end-to-end λύση διαπραγμάτευσης τίτλων σε ιδιωτικές (unlisted) αγορές. Στον επενδυτικό γύρο με επικεφαλής τη Metavallon, συμμετέχουν επίσης ο F10 Accelerator (υποστηρίζεται από το SIX Group, διαχειριστή των Ελβετικoύ και ισπανικού χρηματιστηρίου), ο SICTIC (το μεγαλύτερο Ελβετικό angel investor group), και ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υποδομής στο χώρο του fintech. Ιδρύθηκε το 2018 από τον Antoine Loth και τον Elie Azzi.

Eίναι μία εταιρεία fintech με έδρα το Λονδίνο και τη Ζυρίχη η οποία έχει αναπτύξει μια end-to-end λύση ψηφιακών συναλλαγών για unlisted και με χαμηλή ρευστότητα αγορές, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες επενδύσεων, asset managers, και άλλους διαχειριστές κεφαλαίων που θέλουν να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες και τα στοιχεία του portfolio τους με σκοπό τη μείωση του κόστους, του χρόνου που δαπανάται σε διαδικασίες, τη βελτίωση της εμπειρίας και των συναλλαγών των χρηστών, καθώς και τη εκτέλεση συναλλαγών και στην δευτερογενή αγορά (secondary markets).

Η λύση τους βασίζεται σε δύο ισχυρές τεχνολογικές πλατφόρμες για τον τραπεζικό χώρο: την Corda του R3 Consortium και το  BT Radianz, δίνοντας στους πελάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Χτισμένη πάνω στην Corda, η πλατφόρμα της VALK επιτρέπει άμεσο settlement επενδύσεων επάνω σε blockchain και συναλλαγές τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά.

Η λύση τους βασίζεται σε δύο ισχυρές τεχνολογικές πλατφόρμες για τον τραπεζικό χώρο: την Corda του R3 Consortium και το  BT Radianz, δίνοντας στους πελάτες τους πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία μπορούν να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν συνα

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024