Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύουν στον πλανήτη

Η ΕΕ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύουν στον πλανήτη

Δύο πρωτοβουλίες για την καλύτερη προστασία του πλανήτη το 2021, οι οποίες έχουν προϋπολογισμό 34 εκατ. εγκαινίασαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής

Δύο πρωτοβουλίες για την καλύτερη προστασία του πλανήτη το 2021, οι οποίες έχουν προϋπολογισμό 34 εκατ. ευρώ εγκαινίασαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και περιβαλλοντικός ακτιβιστής Λεονάρντο ντι Κάπριο και η περιβαλλοντική οργάνωση Global Wildlife Conservation (GWC)(link is external).

Η πρώτη πρωτοβουλία, η οποία ονομάζεται Rapid RESCUE («ταχεία αντίδραση για τα οικοσυστήματα, τα είδη και τις κοινότητες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης») θα δώσει άμεσες απαντήσεις σε αναδυόμενες απειλές κατά της βιοποικιλότητας.

Σκοπός της δεύτερης πρωτοβουλίας είναι η προστασία του εθνικού πάρκου Βιρούνγκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το οποίο διαθέτει την υψηλότερη βιοποικιλότητα από κάθε άλλη προστατευόμενη περιοχή της Αφρικής. Η πρωτοβουλία θα συμβάλει στην επανεισαγωγή απειλούμενων ειδών όπως ο ανατολικός πεδινός γορίλας.

Και οι δύο πρωτοβουλίες δείχνουν την αποφασιστικότητα της ΕΕ για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ σε όλο τον κόσμο και την αποστολή της GWC για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σχετικά: «Η βιοποικιλότητα απειλείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πανδημία που βιώνουμε απλώς κατέδειξε ακόμη εντονότερα ότι η προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της άγριας ζωής. Από αυτήν εξαρτάται η ίδια μας η ύπαρξη. Χαίρομαι που η GWC ενώνει τις δυνάμεις της με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία της βιοποικιλότητας και να εξασφαλίσουμε μια πράσινη ανάκαμψη από την κρίση της COVID-19 προς όφελος του ανθρώπου και του πλανήτη».

Κατά τη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα μέσω της διεθνούς συνεργασίας ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ . Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης ο παλαιότερος και σημαντικότερος χορηγός του εθνικού πάρκου Βιρούνγκα, με επιχορηγήσεις ύψους 83 εκατ. ευρώ από το 2014 μέχρι σήμερα.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024