Γεραπετρίτης : Τιτάνιο έργο το Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ – Έχει 30 δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο
«Σύντομα θα αλλάξει τη ζωή των συνανθρώπων μας, που δικαίως αισθάνονται για πολλά χρόνια παραμελημένοι», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης
«Δεν πρόκειται για μία αφηρημένη άσκηση, μία άσκηση επί χάρτου, αλλά για ένα πολύ συγκεκριμένο Οδικό Χάρτη με 6 πυλώνες και 30 δράσεις, που έχουν συγκεκριμένο χρόνο υλοποίησης, αρμόδιο φορέα αλλά και δείκτες παρακολούθησης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ανοίγοντας την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που γίνεται αυτή την ώρα.
«Σύντομα θα αλλάξει τη ζωή των συνανθρώπων μας, που δικαίως αισθάνονται για πολλά χρόνια παραμελημένοι» συνέχισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας: «Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο, μία απολύτως οριζόντια δράση, που διέρχεται όλων των υπουργείων. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία κατακερματισμένη νομοθεσία και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις. Ετέθη υπ όψιν όλων των φορέων, που εμπλέκονται».
Ορίζοντας 5ετίας για την ολοκλήρωση του έργου
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει ένα δίκτυο, που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την κεντρική διοίκηση, αλλά τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των Ατόμων με Αναπηρία. Έχει ορίζοντα 5ετίας για την ολοκλήρωσή του» επισήμανε ο κ. Γεραπετρίτης. «Η πρώτη δράση, ήτοι η σύσταση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, που επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την αναπηρία, αποτελεί τον βασικό αρωγό της κυβέρνησης. Έως το τέλος του έτους, αναρτάται στην Διαύγεια και άμεσα θα έχουμε την ψήφιση του σχετικού Νόμου» συμπλήρωσε.
«Εκπονείται ένα πολύ μεγάλο σχέδιο προσβασιμότητας σε όλα τα δημόσια κτίρια, ένα πολύ μεγάλο σχέδιο ψηφιακής προσβασιμότητας καθώς και η αναμόρφωση των κέντρων πιστοποίησης της αναπηρία, χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών» είπε στη συνέχεια, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Πρόκειται, επίσης, για μία μεγάλη άσκηση της διαλειτουργικότητας όλων των φορέων. θα διαλειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα υπάρξει αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών».
«Όλες αυτές οι δράσεις συνιστούν μία συνθήκη κοινωνικής συνοχής» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να πω ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέβασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στο δικό του επίπεδο, δηλαδή στο επίπεδο της Προεδρίας της κυβέρνησης. Τέτοιες στιγμές, αξίζει πραγματικά να βρίσκεσαι στην πολιτική, γιατί βοηθάς τους συνανθρώπους σου».
Δείτε τη διαδικτυακή συζήτηση στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός.
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442