newspaper
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Αγγελική Αδαμοπούλου : Άρθηκε η ασυλία βουλευτή του ΜέΡΑ25 μετά από μήνυση αστυνομικών

Αγγελική Αδαμοπούλου : Άρθηκε η ασυλία βουλευτή του ΜέΡΑ25 μετά από μήνυση αστυνομικών

Παρά την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης ότι δημιουργείται με τη βούλα της Βουλής προηγούμενο για πολιτικές διώξεις βουλευτών και μπαίνει σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου, τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία με 162 ψήφους ήρε την ασυλία της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου μετά από μήνυση συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Παρά την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης ότι δημιουργείται με τη βούλα της Βουλής προηγούμενο για πολιτικές διώξεις βουλευτών και μπαίνει σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου, τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία επέμεινε και έτσι η ολομέλεια του κοινοβουλίου ήρε την ασυλία της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου μετά από μήνυση συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Ήττα του κοινοβουλευτισμού

Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης ασυλίας της κας Αδαμοπούλου ψήφισαν 162 βουλευτές ενώ 116 βουλευτές καταψήφισαν και 15 ψήφισαν «παρών». Σημειώνεται ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της κα Αδαμοπούλου ενώ το ΚΙΝΑΛ άφησε κατά συνείδηση την ψήφο των βουλευτών του με αποτέλεσμα να συνταχθούν με τη ΝΔ οι: Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία-Θεοφανία Λιακούλη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι υπολοιποι του βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, είτε ψήφισαν «όχι», είτε «παρων», είτε απουσίαζαν. Ενώ ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την άρση ασυλίας της κας Αδαμοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στραφεί εναντίον της βουλευτού του ΜέΡΑ25 για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», η βουλευτής από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε δημοσιεύματα και μαρτυρίες ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Πριν από την ψηφοφορία η συζήτηση διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο κλίμα με σοβαρές καταγγελίες  από τους βουλευτές του ΜέΡΑ25, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ που αντιτάχθηκαν στην άρση της ασυλίας της κα Αδαμοπούλου ενώ προέκτειναν τη συζήτηση για τη δημοκρατία και τους κινδύνους που την απειλούν.

Μάλιστα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για «βαρύγδουπη ήττα του κοινοβουλευτισμού», επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ κάνοντας λόγο για «Νέα Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα».

Μοντέλο Ερντογάν και Όρμπαν

«H κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επέλεξε την σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε κοινοβουλευτική δικτατορία. Σε δικτατορία που δεν κλείνει τη Βουλή, αλλά καταργεί de facto τον κοινοβουλευτισμό, ακολουθώντας το μοντέλο Ερντογάν και Ορμπάν, το οποίο προβλέπει ως πρώτο βήμα, την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος ελευθερίας λόγου των βουλευτών», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι και μόνο που έφτασε στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου, για δήλωσή της από το βήμα της Βουλής, αποτελεί εκτροπή από την βασικότερη αρχή του κοινοβουλευτισμού: την μη δίωξη βουλευτών για κατάθεση απόψεων, ιδίως από το βήμα της Βουλής.

«Η ελευθερία λόγου έχει νόημα, μόνο αν εξασφαλίζει το δικαίωμα σε βουλευτές να πουν πράγματα που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Το ότι η δήλωση της κυρίας Αδαμοπούλου, για την οποία μηνύθηκε, ήταν απολύτως ορθή και τεκμηριωμένη, δεν είναι το ζήτημα. Το ζήτημα είναι το φόβητρο που ασκείται στην ελευθερία του λόγου των βουλευτών. Όλων των βουλευτών!».

Σκοτεινή εποχή

Η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Αγγελική Αδαμοπούλου μίλησε για το άνοιγμα μιας νέας σκοτεινής εποχής και κατέθεσε πλήθος δηλώσεων και δημοσιευμάτων για τον τρόπο δράσης αστυνομικών με μεταμφίεση, για αστυνομικούς που έφεραν κουκούλες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, δηλώσεις για προβοκάτσιες.

«Δεν άνοιξε ρουθούνι για τις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις υπουργών Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπου Αστυνομικών, πλήθος βουλευτών και κεντρικών πολιτικών παραγόντων, συντακτών, για δημοσιεύματα. Ούτε λόγος για έγκληση εκεί, όχι ότι θα έπρεπε να γίνει. Εκεί οι κύριοι της Ένωσης που με κατηγορούν, δεν είδαν τίποτα το συκοφαντικό, τίποτα το προσβλητικό που να τους θίγει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε πως «είτε επί τόσα χρόνια αποδέχονταν αδιαμαρτύρητα αυτούς τους δημόσιους ισχυρισμούς και άρα είναι ύποπτο να εξανίστανται τώρα, είτε η όψιμη ευαισθησία τους εξυπηρετεί σκοπιμότητα».

Η Αγγελική Αδαμοπούλου είπε ότι η έγκληση είναι προδήλως αβάσιμη και καταχρηστική, στερείται λογικού νομικού, ηθικού ερείσματος, το ίδιο και τυχόν απόφαση άρσης της ασυλίας της.

«Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να υιοθετήσει τα σοβαρά ερμηνευτικά σφάλματα που αποδόμησα με την ομιλία μου, μοιραία θα παραβιάσει το συνταγματικά ανέγκλητο και θα θέσει τον εαυτό της εκτός συνταγματικής νομιμότητας», είπε η Αγγελική Αδαμοπούλου. Τόνισε δε, ότι θέση του ΜέΡΑ25 είναι να πηγαίνουν στον εισαγγελέα οποιαδήποτε άλλα αδικήματα, εκτός αυτών που εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του βουλευτή.

Περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε παρεμπίπτον ζήτημα με το σκεπτικό ότι η αίτηση εισάγεται αντίθετα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, και εντάσσεται σε επιχείρηση ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέδεσαν μάλιστα την περίπτωση της κ. Αδαμοπούλου με την προκαταρκτική έρευνα κατά των τριών πολιτικών αρχηγών – του ΣΥΡΙΖΑ, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ και του γραμματέα του ΜέΡΑ25 – για τη συμμετοχή τους στις τιμητικές εκδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε ότι το «ανεύθυνο» και το «ακαταδίωκτο» των βουλευτών, είναι θεσμικές εγγυήσεις για την προστασία της ελευθερίας του λόγου του βουλευτή. Σημείωσε ότι η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έκανε μια πολιτική κρίση, όταν από το βήμα της Βουλής είπε ότι σε διαδηλώσεις που εκτρέπονται του σκοπού τους βλέπουμε αστυνομικούς με πολιτικά να συμμετέχουν στα επεισόδια – και αυτό, είτε είναι αληθές είτε δεν είναι, αποτελεί πολιτική κρίση και δεν στρέφεται κατά της τιμής κανενός συγκεκριμένου προσώπου.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε επίσης στα πρακτικά, πάγια νομολογία, σύμφωνα με την οποία δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης συλλογικά κατά ομάδας προσώπων. «Η εμμονή της ΝΔ δείχνει προφανή πολιτική σκοπιμότητα, αν συνδεθούν τα σημερινά με την προκαταρκτική έρευνα για τους αρχηγούς των κομμάτων της αριστεράς. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε ως Βουλή την περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων των βουλευτών που κατοχυρώνονται ήδη από τη Γαλλική Επανάσταση», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ιδιότυπη δημοκρατική εκτροπή

«Βρισκόμαστε σε μια συνθήκη ιδιότυπης δημοκρατικής εκτροπής και εν όψει μιας επιχείρησης από τη μεριά της κυβέρνησης και της συμπολίτευσης να οικοδομηθεί αστικοδικαστικό κράτος. Στιγμή αυτής της επιχείρησης είναι και αυτό που σήμερα συντελείται στη Βουλή», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι επιδιώκει δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης βουλευτών, ώστε να περιορίσουν την κριτική τους, να σιωπήσουν.

«Η επιχείρηση αυτή της οικοδόμησης του αστυνομικοδικαστικού κράτους έχει εκφραστεί πολλαπλώς όλο το τελευταίο διάστημα. Το επεισόδιο της εκκίνησης διαδικασίας προκαταρκτικής εξέτασης κατά τριών αρχηγών κομμάτων, του κ. Τσίπρα, του κ. Κουτσούμπα και του κ. Βαρουφάκη, εντάσσεται ακριβώς σε αυτή την επιχείρηση», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τι δρόμο ανοίγετε;

«Τι δρόμο ανοίγετε κ. πρόεδρε; Μέσα στο κοινοβούλιο, πολύ συχνά βουλευτές της ΝΔ, ο ίδιος ο αρχηγός της, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών για παράδειγμα ότι χαϊδεύουμε την τρομοκρατία, ότι συνδεόμαστε μαζί της, ότι εμμέσως ψηφοθηρούμε κλπ. Να καταθέσει αύριο ο συντονιστής γραμματέας  της Νομαρχιακής Αθήνας ή ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, θα την κάνετε δεκτή;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και πρόσθεσε:

«Καταγγέλλει το ΚΚΕ και εμείς και άλλα κόμματα τους βιομήχανους για εκμεταλλευτές, για υπεύθυνους απώλειας ζωών εργαζομένων γιατί δεν παίρνονται τα μέτρα ασφαλείας. Αν ένας σύνδεσμος ελληνικών βιομηχανιών κάνει μια μήνυση στον κ. Κουτσούμπα ή στον κ. Τσίπρα, ή σε οποιαδήποτε πρόεδρο ή βουλευτή της αντιπολίτευσης, θα την κάνετε δεκτή; Για να καταλάβουμε ποια συνέπεια και ποια βάση έχει η νομική σας αυθεντική ερμηνεία που εμμένετε χωρίς καμία ευαισθησία».

Ιστορικό χαρακτήρα με αρνητικό πρόσημο

«Είναι αδιανόητο οι αναφορές βουλευτών από το βήμα της Βουλής να γίνονται αντικείμενο δικαστικών διώξεων. Κάτι παρόμοιο δεν συνέβη όχι μόνο κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά ούτε καν τα χρόνια πριν από τη δικτατορία, όπου είχε ήδη ξεκινήσει η απορρύθμιση της πολιτικής ομαλότητας», δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα με αρνητικό πρόσημο. Πριν 60 χρόνια στο κοινοβούλιο, Αρχηγός της Αριστεράς είχε αναφέρει από βήματος ονομαστικά το Γεώργιο Παπαδόπουλο, που τότε ήταν ταγματάρχης, ότι είχε κάνει προβοκάτσια στα τανκς του Έβρου. Είχε πει μάλιστα «προσέξτε γιατί κάτι μου λέει πως αυτός θα μας δέσει μετά από λίγο καιρό». Γιατί το αναφέρω; Διότι δε διανοήθηκε κανείς από καμία πλευρά τότε να εγκαλέσει τον βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμηση διότι δεν υπήρχαν στοιχεία για την προβοκάτσια Παπαδόπουλου. Τώρα 57 χρόνια μετά κάνουμε αυτή τη συζήτηση που θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Η κυβέρνηση εγκαινιάζει διώξεις βουλευτών

Από τη συσσώρευση τέτοιων υποθέσεων που έχουμε τελευταία, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, «προκύπτει η προσπάθεια που γίνεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, να νομιμοποιήσει και να εγκαινιάσει μια πρακτική άρσης βουλευτικής ασυλίας, για πράξεις και γνώμες βουλευτών που σχετίζονται κατεξοχήν με την κοινοβουλευτική και πολιτική τους δραστηριότητα».

Ο κ. Γκιόκας τόνισε ότι η κα. Αδαμοπούλου είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση, γιατί από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε μια πολιτική γνώμη και μια πολιτική εκτίμηση και τώρα βρίσκεται κατηγορούμενη. Είπε δε, ότι είναι και άλλες υποθέσεις όπως αυτή, «και του κ. Πολάκη και της κ. Πούλου», για τις οποίες το ΚΚΕ, επίσης δεν συμφωνεί να αρθεί η ασυλία.

«Για το ΚΚΕ, κοινοβουλευτική δραστηριότητα σημαίνει ο βουλευτής να στηρίζει τους εργατικούς, τους λαϊκούς αγώνες, να δείχνει την αλληλεγγύη του ακόμη και σε μια απεργία που μπορεί να κηρυχθεί παράνομη, να συμμετέχει σε μια κινητοποίηση, από αυτές που σωρηδόν απαγορεύει η κυβέρνηση. Για εσάς τι σημαίνει πολιτική δραστηριότητα; Να είναι ο βουλευτής σε μια γυάλα και να μην μπορεί να πει τη γνώμη του; Ανοίγει ο δρόμος για βιομηχανία διώξεων σε βάρος βουλευτών και να ξέρετε θα το βρείτε και εσείς μπροστά σας. Ανοίγετε ένα λάκκο που θα πέσετε και εσείς μέσα!», προειδοποίησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο κ. Γκιόκας.

Επικίνδυνα μονοπάτια

Ιδίως ο βουλευτής του ΚΚΕ, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι έχουν ευθύνη και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής που ψήφισαν μαζί την αλλαγή του άρθρου 62 του Συντάγματος. Το έκαναν χειρότερο, η αλλαγή του «οδήγησε σε φαινόμενα σαν το σημερινό» και τώρα… «τα λούζονται».

Όμως ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνθηκε και στο ΜέΡΑ25 λέγοντας: «Δεν συζητάμε κυρία Αδαμοπούλου τι θα είχε συμβεί αν είχε περάσει η δικιά σας πρόταση να μην υπάρχει καθόλου άρθρο 62. Θα πηγαίνατε τώρα στον εισαγγελέα και τα δικαστήρια και ούτε συζήτηση δεν θα κάναμε στη Βουλή». «Εμείς δεν φοβόμαστε, ξέρει ο κόσμος πώς κινούνται οι βουλευτές του ΚΚΕ, όμως σας λέω ανοίγετε επικίνδυνα μονοπάτια που θα πέσετε κι εσείς μέσα», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Προηγούμενο για το οποίο δεν θα είμαστε περήφανοι

«Υπάρχει προφανής απουσία της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος. Στα εγκλήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι προφανές, πρέπει τα θύματα αυτών των εγκλημάτων να είναι απολύτως εξατομικευμένα,. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κα. Αδαμοπούλου αναφέρθηκε σε ολόκληρη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, οπότε δεν στοιχειοθετείται καν η αντικειμενική αλλά και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

«Η μήνυση αφορά ομιλία από το βήμα της Βουλής – στην οποία δεν έγινε από το προεδρείο καμία νύξη, δεν υπήρξε κάτι από κανέναν βουλευτή κανενός κόμματος να ζητηθεί ανάκληση, ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ότι η παρέμβαση από τα έξω προς τα μέσα στα λεχθέντα από το βήμα της Βουλής, είναι πέρα από τις συγκεκριμένες προβλέψεις του Συντάγματος», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να σκεφτεί πολύ σοβαρά πριν πάμε στην ψηφοφορία, εάν θα διαμορφώσουμε προηγούμενο, για το οποίο δεν θα είμαστε υπερήφανοι», ανέφερε ο Χάρης Καστανίδης.

Σε αντίθετη κατεύθυνση η ΝΔ

Σε αντίθετη κατεύθυνση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, είπε πως προτού διαβιβάσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργού της Δικαιοσύνης, στη Βουλή τις δικογραφίες, έχει διενεργήσει έλεγχο που αφορά το παραδεκτό και τη νομική βασιμότητα. Είπε επίσης ότι η Βουλή, σύμφωνα με τον Κανονισμό της, αλλά και σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν έχει επ’ ουδενί τη δυνατότητα και αρμοδιότητα να ελέγξει το ουσία βάσιμο των κατηγοριών.

«Η ολομέλεια θα αποφασίσει εάν το αδίκημα της κυρίας Αδαμόπουλου είναι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημίσεως, άρα μπορεί με βάση το άρθρο 83 να χορηγηθεί άδεια από το Σώμα για να ασκηθεί ποινική δίωξη», είπε ο Γιάννης Μπούγας και επέμεινε: «Η Βουλή δεν παρεμβαίνει για να ελέγξει αν είναι νόμιμη η κατηγορία ή όχι. Αυτό το κάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Διότι με αυτήν την αντίληψη καταλαβαίνετε ότι υποκαθιστά η Βουλή την εισαγγελική εξουσία». Επικαλέστηκε δε, το άρθρο 61 παράγραφος 2 του Κανονισμού, που λέει ότι ο βουλευτής, μπορεί να ψηφίσει και να πει οτιδήποτε κρίνει, ό,τι πρέπει να πει για την υποστήριξη των απόψεών του και για την προβολή των θέσεων του κόμματός του, δεν δικαιούται όμως να υποπέσει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης – και αυτό «είναι κάτι που δεν δικαιούται να το κάνει ούτε κατηγορούμενος κατά την ιερή στιγμή της απολογίας».

Καμία διάκριση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέγνωσε απόσπασμα από την ομιλία της κ. Αδαμοπούλου, κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, όπου ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία προνομιακή μεταχείριση, καμία απολύτως διάκριση στην ποινική μεταχείριση μεταξύ πολιτών και βουλευτών ή υπουργών. Ό,τι ισχύει για τον πολίτη να ισχύει και για τον βουλευτή και για τον υπουργό».

«Εάν η έγκληση είναι σωστή, αυτό δεν αφορά την υπόθεση αυτή καθ’ εαυτή από τη νομική και ουσιαστική άποψη, αλλά το παραδεκτό. Το παραδεκτό, όμως, εξετάζεται μόνο από τα δικαστήρια», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Only in

Ο σκηνοθέτης του Κασσελάκη αποκαλύπτει...

Ο βασιλιάς των video clips και σκηνοθέτης μιλά για το πρόσωπο των ημερών και το σποτ στη Μακρόνησο, τους δασκάλους του, Αλέξη Δαμιανό και Παντελή Βούλγαρη, και τις συνεργασίες του με μεγάλους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023