Ημέρα θλίψης και πένθους η σημερινή για τον ελληνικό στίβο, καθώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς έφυγε από την ζωή (λόγω καρδιακής ανακοπής) σε ηλικία 82 ετών.
Γεννήθηκε το 1938 στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην πολυτεχνική σχολή της πόλης. Υπήρξε εξέχουσα φυσιογνωμία του ελληνικού στίβου και διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για δέκα χρόνια (1987-1997).
Επί προεδρίας του Στράτου Μολυβά στην ομοσπονδία, ο ελληνικός αθλητισμός πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες, όπως το χρυσό μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, αλλά και το ασημένιο μετάλλιο της Νίκης Μπακογιάννη στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, τέσσερα χρόνια αργότερα.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς, σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Μολυβάς διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1997, ενώ ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1984.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αναφέρθηκε στο θάνατο του Στράτου Μολυβά στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Τα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντα».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.