Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπανάκι για απόσυρση ακατάλληλων γεωργικών φαρμάκων

Καμπανάκι για απόσυρση ακατάλληλων γεωργικών φαρμάκων

Δράση της ΕΕ για περαιτέρω μείωση της χρήσης επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

Ως μέρος της δέσμευσης της ΕΕ να καταστήσει τα συστήματα τροφίμων πιο βιώσιμα και να προστατεύσει τους πολίτες από επιβλαβείς ουσίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποσύρει τη Mancozeb από την αγορά της ΕΕ.

Η Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Η προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος από επικίνδυνες χημικές ουσίες αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μείωση της εξάρτησης από τα χημικά φυτοφάρμακα αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής Farm to Fork που παρουσιάσαμε την περασμένη άνοιξη. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τα φυτοφάρμακα που είναι επιβλαβή για την υγεία μας χρησιμοποιούνται στην ΕΕ. Τα κράτη μέλη πρέπει τώρα να αποσύρουν επειγόντως όλες τις άδειες για φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιέχουν Mancozeb».

Το Mancozeb είναι μια δραστική ουσία που χρησιμοποιείται σε ορισμένα φυτοφάρμακα στην ΕΕ. Η πρόταση υποστηρίχθηκε από τα κράτη μέλη στη Μόνιμη Επιτροπή Φυτών, Ζώων, Τροφίμων και Ζωοτροφών τον Οκτώβριο. Ακολουθεί την επιστημονική εκτίμηση της EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) η οποία επιβεβαίωσε ανησυχίες για την υγεία, ιδίως με τοξική επίδραση στην αναπαραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Mancozeb έχει επίσης ιδιότητες ενδοκρινικής διαταραχής για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει τώρα να ανακαλέσουν τις άδειες για όλα τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιέχουν Mancozeb έως τον Ιούνιο του 2021.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024