Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφήστε τα χαλιά να ανανεώσουν τον χώρο σας

Αφήστε τα χαλιά να ανανεώσουν τον χώρο σας

Αυτό που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας μπορεί ναα ποτελέσει το σημείο εστίασης ενός χώρου, να τον ζεστάνει και να τον ομορφύνει. Στρώστε χαλιά, λοιπόν!

Τα χαλιά, οι μοκέτες, οι φλοκάτες είναι οι χειμωνιάτικοι πρωταγωνιστές στα σπίτια μας, προσφέροντας ζέστη, θαλπωρή και αισθητική. Πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα ώστε να αναδείξουν τον χώρο μας;

Χαλί κάτω από τραπέζι

Ένα χαλί μπορεί να «καδράρει» τον πρωταγωνιστή του χώρου, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το τραπέζι με τις καρέκλες.

1. Οριοθετεί το ίδιο το πλαίσιο του τραπεζιού.

2. Δημιουργεί ένα χρωματικό, ή και ευρύτερα αισθητικό ως προς το στυλ, υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να δομηθεί και να αναδειχθεί η αισθητική όλου του χώρου της τραπεζαρίας και ακόμη περισσότερο τα ίδια τα χαρακτηριστικά του τραπεζιού.

3. Προσφέρει μια αίσθηση σπιτίσιας πολυτέλειας, κάτι που θυμίζει ξενοδοχείο ή εστιατόριο

Η πραγματική αίσθηση όμως που μπορεί να δώσει ένα χαλί στον χώρο  της  τραπεζαρίας δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε πιθανή κούραση στη διαδικασία τοποθέτησής του ή στο πιθανό καθάρισμα που θα χρειαζόταν να ακολουθήσει έναν από τους σπάνιους λεκέδες. Η φιλόξενη «ζεστασιά» που υπερκαλύπτει την ψυχρότητα του τραπεζιού, είναι ίσως μια από τις πιο ουσιαστικές λειτουργίες που αγγίζουν όχι μόνο την αισθητική μας, αλλά και υποσυνείδητα ακόμη τη διάθεσή μας για τον χώρο της τραπεζαρίας και τις στιγμές μας σε αυτόν.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του τραπεζιού ή δύο μικρότερα που θα τοποθετήσετε με τρόπο τέτοιο ώστε κάθε ένα χαλί να «μαγκώνει» από δύο πόδια έκαστο του τραπεζιού.

Χάρη στο χαλί, θα παίρνουμε πρωινό και δείπνο ξιπόλητοι. Τι καλύτερο;

Χαλί ως πυρήνας δημιουργίας μιας μικρής γωνιάς στο σπίτι

Αντιμετωπίζοντας το χαλί ως βάση, πάνω στην οποία θα «χτίσουμε» με μαξιλάρες, φωτιστικά, φυτά, βιβλία και άλλα, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια μικρή γωνιά στον χώρο μας, αν αυτός είναι μεγάλος, ζεσταίνοντάς τον. Κοντά στην βιβλιοθήκη ή μπροστά από μια φωτεινή τζαμαρία, μπορούμε χάρη σε ένα χαλί να στήσουμε ένα δικό μας άτυπο «καταφύγιο».

Το χαλί, εδώ, αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο αυτού του καταπράσινου mini office στο σπίτι.

Ένα μικρό σαλόνι δημιουργείται χάρη σε αυτό το υπέροχο, στρογγυλό χαλί.

Χαλιά γύρω από το κρεβάτι

Οι τάσεις στην διακόσμηση φέρνουν τα έθνικ χαλιά στο προσκήνιο, με έντονες ιδιαίτερες αποχρώσεις, ακόμα και μεταλλικές λάμψεις στην ύφανση τους! Χειροποίητα και σπάνια, περσικά χαλιά χαρίζουν αριστοκρατικό ύφος ακόμα και στον πιο μοντέρνο χώρο. Γεωμετρικά σχήματα, tribal μοτίβα, patchwork ακόμα και κουρελούδες θα δώσουν bohemian στυλ στο χώρο και arty διάθεση. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι πάνω σε ένα μεγάλο χαλί που θα πιάνει όλο το πάτωμα της κρεβατοκάμαρας.

Άλλη  ιδέα είναι μικρότερα χαλάκια στις τρεις άκρες του διπλού κρεβατιού. Αν το υπνοδωμάτιο και τα σκεπάσματα είναι σε απαλούς χρωματικούς τόνους, μην διστάσετε να βάλετε χρώμα και μοτίβα στα χαλιά. Αν το δωμάτιο είναι κάπως πιο «φορτωμένο», επενδύστε σε μονόχρωμα, πιο μίνιμαλ χαλιά.

Ένα χαλί κοντά στο κρεβάτι προσδίδει ύφος σε όλη την κρεβατοκάμαρα

Χαλί ακόμα και στην κουζίνα!

Ακόμα και ένα μικρό χαλί ανανεώνει την εικόνα της κουζίνας και την κάνει να δείχνει πιο καθαρή και ακριβή. Κουρελούδες, αλλά και μικρές μπουχάρες είναι ό, τι πρέπει. Ταιριάζουν σε κάθε μα κάθε κουζίνα και αναδεικνύουν ιδιαίτερα ένα δάπεδο από μωσαϊκό ή ξύλο.

Αμέσως, αέρας οικειότητας και ανάδειξη προσωπικού ύφους

Πολλά μικρότερα χαλιά δημιουργούν παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024