Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Click away : Οι πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες για την πρεμιέρα του λιανεμπορίου με νέους κανόνες

Click away : Οι πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες για την πρεμιέρα του λιανεμπορίου με νέους κανόνες

Δοκιμές παπουτσιών στο πεζοδρόμιο, παραλαβή από την πόρτα και ελάχιστη κίνηση «σημάδεψαν» την πρώτη μέρα του click away.

Άνοιξε και πάλι το λιανεμπόριο σήμερα Κυριακή με τη μέθοδο του click away, με τους καταναλωτές να καλούνται να υιοθετήσουν έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους.

Δειλά δειλά οι πρώτοι πελάτες βγήκαν στις αγορές με σκοπό να παραλάβουν αυτά που παρήγγειλαν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι καταναλωτές δεν εισέρχονταν στο κατάστημα, αλλά παρέμεναν έξω από το κατάστημα περιμένοντας να τους δώσουν τα ψώνια τους. Ανά χείρας είχαν το αποδεικτικό μήνυμα που είχαν λάβει με την παραγγελία τους, την ώρα και την ημερομηνία που πρέπει να παραλάβουν τα προϊόντα τους.

Τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά ανέμεναν τους πελάτες στις εισόδους, έχοντας έτοιμη την παραγγελία τους και ανά χείρας το POS προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή πληρωμής. Μερικοί μαγαζάτορες έστησαν ταμειακές μηχανές τους στις εισόδους των καταστημάτων μαζί με αντισηπτικά.

Η φωτογραφία της ημέρας ήταν σίγουρα αυτή που δείχνει μια κυρία να δοκιμάζει παπούτσια μες στη μέση του δρόμου. Πάντως ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι οι δοκιμές ρούχων δεν επιτρέπονται.

H κίνηση πάντως δεν ήταν αυξημένη, ωστόσο καθοριστικό ρόλο γι’ αυτό έπαιξε και ο καιρός.

Στις 12:00 το μεσημέρι στην καρδιά του λιανεμπορίου, στην Ερμού, η κίνηση ήταν περιορισμένη, λίγοι ήταν και οι καταστηματάρχες που περίμεναν τους πρώτους πελάτες ύστερα από περίπου ένα μήνα. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι καταναλωτές επίσης λιγοστοί, καθώς και στη συμπρωτεύουσα υπήρξαν πολλοί που προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους εξ’ ολοκλήρου μέσω e-shop.

Υπενθυμίζεται πως το λιανεμπόριο ξεκίνησε  τη λειτουργία του από σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τα καταστήματα που το επιθυμούν, ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033.

Σημειώνεται πως από τις 7 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι οι επιχειρήσεις εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024