Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Παρουσιάστρια έκανε πάρτι μη τηρώντας τα μέτρα και την «έδωσαν» συνάδελφοί της

Κοροναϊός : Παρουσιάστρια έκανε πάρτι μη τηρώντας τα μέτρα και την «έδωσαν» συνάδελφοί της

Η κίνηση των συναδέλφων της - από καιρό δυσαρεστημένοι από τους αγενείς τρόπους της - ξεκίνησε όταν την άκουσαν να μιλάει για το βράδυ του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ήταν μια ευκαιρία για εκδίκηση σε μια υπερβολικά ισχυρή συνάδελφο

Όλα ξεκίνησαν όταν…

Μια ομάδα αγανακτισμένων δημοσιογράφων της παραγωγής στο Sky News άκουσε την παρουσιάστρια Kay Burley να καυχιέται για τα σχέδιά της να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά της. Θα  παραβίαζε τους αυστηρούς κανόνες της καραντίνας.

Οι κνήσεις τους  την εξαφάνισαν από τον τηλεοπτικό  αέρα για έξι μήνες, ενώ η φήμη της αμαυρώθηκε σοβαρά.

Καθώς η παρουσιάστρια με αμοιβή  £ 600.000 ετησίως ξεκίνησε χθες διακοπές αφρικανικού σαφάρι, η Mail αποκάλυψε πως η Burley υπέστη το «τέλειο πραξικόπημα».

Η κίνηση των δυσαρεστημένων συναδέλφων της ξεκίνησε όταν την άκουσαν να σχεδιάζει το βράδυ του περασμένου Σαββατοκύριακου με ακόμη τρεις δημοσιογράφους του Sky News που παρευρέθησαν στο σπίτι της στο Knightsbridge του Κεντρικού Λονδίνου.

Πώς οργάνωσαν την…«πλεκτάνη»;

«Στρατολόγησαν» κρυφά έναν φωτογράφο παπαράτσι για να τραβήξει φωτογραφίες με τη Burley να παραβιάζει τους κανόνες της καραντίνας και δημιούργησαν έναν κρυπτογραφημένο λογαριασμό email για να διαρρεύσουν την ιστορία στα μέσα ενημέρωσης.

Εδώ και χρόνια, η Burley, που γίνεται 60 ετών την Πέμπτη, είναι η βασίλισσα του Sky News, ως μέλος της ομάδας από την πρώτη εκπομπή του καναλιού το 1989.

Αρκετά επαγγελματίας στη δουλειά της και σεβαστή από τα αφεντικά της, ωστόσο, έχει προσελκύσει φθόνο μεταξύ συναδέλφων.

Λέξεις όπως «διχαστική» και «ανέγγιχτη» χρησιμοποιούνται γι ‘αυτήν, τόσο συχνά, όσο  επιτυχημένους ανθρώπους.

Πριν από εννέα ημέρες, στα τεράστια γραφεία του Sky στο Osterley του Δυτικού Λονδίνου, η Burley μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για τα σχέδιά της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, αφήνοντας στους συναδέλφους της την υπόνοια ότι θα γευματίζε μαζί με ανθρώπους έξω από το δικό της νοικοκυριό.

Tην άκουσαν  να λέει ότι θα επισκεπτόταν το κλαμπ μόνο για μέλη, Century, ένα στέκι διασημοτήτων κοντά στο Piccadilly Circus, με  περισσότερα από έξι άτομα.

«Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να την μειώσει», λέει μια πηγή. «Σκέφτηκαν, αν πιάσει, αυτό θα ήταν το τέλος για αυτήν».

Η Burley κατονόμασε ορισμένα άτομα που είχε προσκαλέσει, συμπεριλαμβανομένης της Beth Rigby, της πολιτικής συντάκτριας του Sky News και καλύτερής της φίλης από τότε που έκανε μεταγγραφή στο κανάλι.

Ακριβώς 24 ώρες αργότερα, φωτογράφοι από το κορυφαίο γραφείο παπαράτσι διασημοτήτων Eroteme βρισκόταν έξω από το κλαμπ, περιμένοντας την Burley και τους φίλους της.

Η ομάδα των προσκεκλημμένων περιελάμβανε επίσης τον ανταποκριτή του Sky στη Βόρειο Αγγλία  Inzamam Rashid και τον παρουσιαστή Sam Washington.

Συναντήθηκαν ,ετά έξω στο πεζοδρόμιο αποφεύγοντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

After-party

Κάποιοι ετοιμάστηκαν να πάνε σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι συζήτησαν πού θα  συνεχίσουν να γιορτάζουν. Η Burley, ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μαύρο χρώμα και η Rigby φαινόταν να την  αγκαλιάζει. Σύμφωνα με την ίδια, ήταν αγκαλιά αποχαιρετισμού, για την οποία στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Μια μικρότερη ομάδα φέρεται να πήγε στο εστιατόριο Soho Folie, του οποίου ο κομψός ιδιοκτήτης Guillaume Depoix είχε εμφανιστεί στο σόου Burley’s Sky νωρίτερα την εβδομάδα.

Μια τετραμελής ομάδα συμπεριλαμβανομένου του Rashid και του πρώην ανταποκριτή του Sky News Royal, Paul Harrison, ο οποίος εργάζεται τώρα για τον  κινεζικό γίγαντα ηλεκτρονικών Huawei, φέρεται να πήγε για «after-party» στο σπίτι της Burley.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, είχαν τραβηχτεί  οι ενοχλητικές φωτογραφίες που χρειάζονταν. Ξεκίνησαν να τις στέλνουν με το ProtonMail, το οποίο περιγράφεται ως η μεγαλύτερη ασφαλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Ιδρύθηκε από πρώην ερευνητές του  CERN, η ελβετική εταιρεία χρησιμοποιεί εξελιγμένη κρυπτογράφηση που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τρίτα μέρη και εγγυάται την ανωνυμία στον αποστολέα πίσω από τις μη κρυπτογραφημένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τι γίνεται λοιπόν τώρα με τη Burley;

Μετά από εσωτερική έρευνα την Πέμπτη, το Sky News είπε ότι η ηγεσία «αναμένει από όλα τα μέλη της ομάδας να συμμορφωθούν πλήρως με τους περιορισμούς του Covid».

Όλοι οι εμπλεκόμενοι λυπούνται για το συμβάν και ζήτησαν συγνώμη. Πρόσθεσαν: «Μετά την ερευνά μας  για το τι έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, συμφωνήσαμε με τους Beth Rigby και Inzamam Rashid ότι θα μείνουν εκτός  αέρα για τρεις μήνες και με την Kay Burley ότι δε θα είναι στον αέρα για έξι μήνες».

Λίγα λεπτά αργότερα, η Burley επιβεβαίωσε ότι θα «απομακρυνόταν από τη μετάδοση των ειδήσεων».

Πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία ότι νόμιζα ότι συμμορφώθηκα με τον Covid… το γεγονός είναι ότι έκανα λάθος, έκανα ένα μεγάλο λάθος και λυπάμαι. Κάποιοι αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι – μερικοί από τους πιο ταλαντούχους και αφοσιωμένους επαγγελματίες στην επιχείρησή μας – παρασύρθηκαν από αυτό το περιστατικό και λυπάμαι πάρα πολύ».

«Ήμουν μία από τους ιδρυτικές παρουσιάστριες  στο Sky News. Κανείς δεν υπερηφανεύεται περισσότερο για τη φήμη του καναλιού μας, τους επαγγελματίες της ομάδας μας και την δουλειά μας . Ανυπομονώ να συνεχίσω την 32χρονη καριέρα μου με το Sky όταν επιστρέψω».

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024