Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Παππάς : Που ψάχνει η αστυνομία για βρει τον καταζητούμενο Χρυσαυγίτη

Χρήστος Παππάς : Που ψάχνει η αστυνομία για βρει τον καταζητούμενο Χρυσαυγίτη

Στοχευμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εντός και εκτός συνόρων για τον εντοπισμό του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής

Σε στοχευμένες ενέργειες για τον άμεσο εντοπισμό του άφαντου πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, μέσω του δικτύου των συνεργών του στο σχέδιο της «μεγάλης φυγής», προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρονται σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξαφάνισης κι υπόθαλψης του πρώην βουλευτή του ακροδεξιού μορφώματος που ξεκίνησε τελικώς την 1η Οκτωβρίου, αμέσως μετά το «παρών» που έδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Μάλιστα, ο φυγάς προκειμένου να παραπλανήσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άτομα που δεν ήταν μυημένα στο σχέδιο «εξαΰλωσης» των ιχνών του, φέρεται να είχε αφήσει ανοικτό το κινητό του στο σπίτι του στου Παπάγου, προκειμένου να μην προκαλέσει αμέσως υποψίες και να έχει άνεση χρόνου να διαφύγει.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται τόσο σε περιοχές της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό (Βέλγιο και Γαλλία), ενώ έχει προχωρήσει σε έναν ευρύ κύκλο άρσεων απορρήτου επικοινωνιών, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επαναλαμβάνει στα «ΝΕΑ» ότι «ο Χρήστος Παππάς θα εντοπισθεί». Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπός του, Περικλής Σταυριανάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω ότι ο εντολέας μου επιμένει και σήμερα – όπου κι αν βρίσκεται – στην ορθότητα της απόφασής του να εξαφανισθεί αφού θα μπορούσε να παραμείνει «χωρίς λόγο» στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της ποινής του σε δεύτερο βαθμό, οπότε και μπορεί να απαλλαχθεί».

Ο άλλοτε «νούμερο 2» της Χρυσής Αυγής φέρεται «επισήμως» να έχει εξαφανισθεί από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών της. Οι συλληφθέντες, μάλιστα, ήταν σε αστυνομικό κλοιό αμέσως μετά την αρχική ετυμηγορία της 7ης Οκτωβρίου που όριζε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Ομως, παρότι υπήρχε εικόνα ότι ο κύκλος των συλλήψεων θα εξελισσόταν ομαλά και όλοι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στα «ραντάρ» της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι ο υπαρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος είχε εξαφανισθεί… προ πολλού! Πλέον, δύο μήνες μετά, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά ζήτημα υψίστης προτεραιότητας, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να ζητά διαρκώς ενημέρωση για τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Μελετούσε την εξαφάνισή του

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο Χρήστος Παππάς την τελευταία διετία μελετούσε σε… σημείο εμμονής το ενδεχόμενο εξαφάνισής του, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ μιλούσε διαρκώς για την «άδικη προφυλάκισή του για 18 μήνες την περίοδο 2013-2015». Ακόμη, σε συζητήσεις με ψηφοφόρους και συνεργάτες του ακροδεξιού μορφώματος, υποστήριζε ότι όταν είχε φυλακισθεί «οι συγγενείς του ήταν συντετριμμένοι και ότι προτιμούσε να έχουν την εικόνα  ότι είναι ελεύθερος».

Το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκε, αρχικά, στον κύκλο των δύο-τριών «συνδέσμων» του πρώην βουλευτή οι οποίοι διεκπεραίωναν εξ ονόματός του – από τις αρχές Οκτωβρίου – τις συνεννοήσεις του για θέματα του δικαστηρίου ή άλλες προσωπικές εκκρεμότητες. Ετσι, έχουν προχωρήσει σε άρσεις απορρήτου επικοινωνιών καθώς και σε άλλες συνδυαστικές ενέργειες προκειμένου να βρουν τους διαύλους επικοινωνίας του άφαντου φιλοναζιστή, από τη στιγμή που αποχωρίστηκε το κινητό του έως και σήμερα. Ακολούθως, με προσεκτικά βήματα, στοχεύουν να ανακαλύψουν το κατάλυμά του που θεωρείται και το πιο δύσκολο σημείο της έρευνας, μέρος της οποίας εστιάζει στον τρόπο χρηματοδότησης της φυγής και παραμονής του στο κρησφύγετο, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και τυχόν ύποπτη ροή χρημάτων από πρόσωπα του περιβάλλοντός του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τέλος, ερευνούν αν το σχέδιο υποδοχής και υπόθαλψής του περιελάμβανε και τη μετακίνησή του σε άλλη χώρα όπου μπορεί να υπάρχουν παλιοί γνωστοί ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που του προσέφεραν καταφύγιο και όπου φυσικά θα είχε μικρότερη αναγνωρισιμότητα, επομένως μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη έρευνα με σημαντικές άγνωστες παραμέτρους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024