Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιερρακάκης : Και στα φαρμακεία τα ραντεβού για το εμβόλιο - Εξετάζεται και η χρήση των ΚΕΠ

Πιερρακάκης : Και στα φαρμακεία τα ραντεβού για το εμβόλιο – Εξετάζεται και η χρήση των ΚΕΠ

Πολλαπλά κανάλια για την οργάνωση του εμβολιασμού θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη ο οποίος μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε την αξιοποίηση των περίπου 10000 φαρμακείων για τα ραντεβού. Για τον ίδιο σκοπό εξετάζεται και η αξιοποίηση των ΚΕΠ

Πολλαπλά κανάλια για την οργάνωση του εμβολιασμού θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό προανήγγειλε την αξιοποίηση των περίπου 10000 φαρμακείων για τα ραντεβού και τόνισε ότι για τον ίδιο σκοπό εξετάζεται και η αξιοποίηση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Θα αξιοποιηθούν μη ψηφιακά κανάλια

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω των περίπου 10.000 φαρμακείων. Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, επειδή υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, θα αξιοποιηθούν και μη ψηφιακά κανάλια όπως τα φαρμακεία για το κλείσιμο ραντεβού.

Μάλιστα ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι για τον ίδιο λόγο εξετάζεται και η αξιοποίηση και χρήση των ΚΕΠ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αφού παρατήρησε πως στόχος είναι να κατοχυρωθεί ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σωστά και προγραμματισμένα, τόνισε ότι απέναντι σε κάθε αντιεπιστημονική και ψευδή άποψη, πρέπει να προτάξουμε το ανάστημά μας.

Το σχέδιο εμβολιασμού και η καμπάνια ενημέρωσης

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κοροναϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκειά της εξετάστηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ε.Ε. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε επίσης η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Ποια διαδικασία θα ακολουθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν

Το τρόπο – που θα είναι εξαιρετικά απλός- περιέγραψε μιλώντας το πρωί στο MEGA o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση.

Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε».

Σε ότι αφορά αυτούς που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «θα υπάρξουν φυσικά σημεία όπου θα μπορεί ο κόσμος αυτός να πάει για να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς, και αν θελήσει να τα αλλάξει».

Ο κ. Πιερρακάκης, υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «είναι αναγκαίο οι δύο δόσεις να γίνουν συντονισμένα. Σε οτιδήποτε αφορά σε υγειονομικό πρωτόκολλο, θα τα ανακοινώσει η επιτροπή εμβολιασμού, και δε θα υπάρχει χαλαρότητα. Θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία στα ραντεβού, γιατί είναι θέμα εθνικής σημασίας».

Άμεσα η καμπάνια ενημέρωσης

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει άμεσα.

«Πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει για την ασφάλεια της διαδικασίας. Διακινούνται ψευδείς ειδήσεις και είναι σημαντικό με αξιοπιστία όλοι οι φορείς του κράτους να πείσουμε για την ασφάλεια της διαδικασίας γιατί είναι θέμα εθνικής υπόστασης. Η συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πιστεύει στην επιστήμη και ότι το εμβόλιο είναι θέμα ζωής και θανάτου», τόνισε ακόμη ο κ. Πιερρακάκης.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024