Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα θέρμανσης : Αγώνας δρόμου για να ανοίξει η πλατφόρμα - Ποια είναι τα «αγκάθια»

Επίδομα θέρμανσης : Αγώνας δρόμου για να ανοίξει η πλατφόρμα – Ποια είναι τα «αγκάθια»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίξει το αργότερο στις 22 Δεκεμβρίου.

Η διεύρυνση του καταλόγου των επιδοτούμενων καυσίμων πέραν του πετρελαίου φαίνεται ότι καθυστερεί τις διαδικασίες.

Το νέο σύστημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο καθώς στηρίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία διαπίστωσε διαφορετικές ανάγκες θέρμανσης σε διάφορες περιοχές της χώρας ακόμα και μέσα σε ένα χωριό.

Το επίδομα θέρμανσης

Σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν τις προηγούμενες χρονιές, την τρέχουσα χειμερινή σεζόν το δημόσιο θα επιδοτήσει εκτός από την αγορά πετρελαίου και τη χρήση φυσικού αερίου, πέλετ ή καυσόξυλων, αλλά το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι «με βάση ποια παραστατικά».

Για τα καυσόξυλα και το πέλετ σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.500 κατοίκων σε ορεινές περιοχές, έχει ξεκαθαρίσει πως θα απαιτείται η υποβολή αποδείξεων αγοράς εξοφλημένων με πλαστικό χρήμα.

Για το φυσικό αέριο, η μέθοδος αναζητείται ενώ για το πετρέλαιο, όπως και πέρυσι, ο καταναλωτής θα έχει υποχρέωση έως τη λήξη της σεζόν να αγοράσει τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα από αυτή που αντιστοιχεί στην επιδότηση.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια χορήγησης της επιδότησης θέρμανσης δεν μεταβάλλονται σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Προβλέπεται δικαίωμα επιδότησης σε νοικοκυριά με:

  • Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας, έως 130.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες και
  • Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024