Φωτογραφίες: Automedia

Όπως είναι προφανές από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, το συγκεκριμένο δοκιμαστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο που φέρει την ονομασία EQS δεν αποτελεί το alter ego της λιμουζίνας της γερμανικής φίρμας, αλλά ένα SUV μοντέλο αντιστοίχως επιβλητικών προδιαγραφών το οποίο, εξίσου προφανώς, θα είναι συγγενές ως προς την πολυτέλεια και την τεχνολογία με την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, στοχεύοντας ωστόσο σε ένα πιο περιπετειώδες κοινό.

Επί του παρόντος η EQS δοκιμάζει τις αντοχές της στις χαμηλές θερμοκρασίες του ευρωπαϊκού βορρά, κρυμμένη κάτω από την ασφάλεια του καμουφλάζ αλλά και του χιονιού που καθιστά ακόμα δυσκολότερη την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με το σχεδιασμό της. Αν ωστόσο αφαιρέσει κανείς νοητά τις παραπάνω παραπλανητικές… διατυπώσεις συν κάποια μέτρα πλαστικού που καλύπτουν το μπροστινό τμήμα διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα κομψό και δυναμικό SUV πολύ πιο ανάγλυφα σμιλεμένο από όσο αφήνει να διαφανεί η συγκεκριμένη εμφάνισή του.

Όπως και η EQS Sedan που δεν θα είναι ακριβώς sedan αλλά liftback, έτσι και το ομώνυμο SUV θα έχουν ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση, ονόματι EVA η οποία πλην όλων των άλλων τεχνολογικών καινοτομιών, αναμένεται ελέω αποδοτικότερης διάταξης να μεγιστοποιήσει την ούτως ή άλλως γενναιόδωρη ευρυχωρία που υπόσχονται τα διακριτικά S, δίνοντας νέο νόημα στην άνεση.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της EQS SUV, ωστόσο θεωρήστε δεδομένο ότι θα εφοδιάζεται με παραπάνω του ενός ηλεκτροκινητήρες που θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες υψηλής απόδοσης, εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 700 χλμ. Από την εξίσωση δεν θα λείπει η τετρακίνηση αλλά και οι εκδόσεις επιδόσεων.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό είναι ότι EQS αποτελεί μέλος του φιλόδοξου προγράμματος εξηλεκτρισμού της γκάμας της γερμανικής φίρμας το οποίο προβλέπει την αύξηση των μελών της ηλεκτρικής σειράς EQ στα 10 έως το 2022. Σε ό,τι αφορά την σειρά εμφάνισης, λίαν συντόμως αναμένεται να δούμε την EQA σε επίσημη πρεμιέρα, θα ακολουθήσει η EQS Sedan με τη νέα χρονιά ενώ το ομώνυμο SUV θα έλθει περί τα τέλη του 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο