Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes EQS 2022: Ηλεκτρική πολυτέλεια πολλαπλών διαστάσεων

Mercedes EQS 2022: Ηλεκτρική πολυτέλεια πολλαπλών διαστάσεων

Μιας EQS Sedan… ένα EQS SUV έπεται, δείχνει να είναι η ιδανική περιγραφή για την πρώτη εμφάνιση του πληθωρικού ηλεκτρικού όσο και πολυτελούς SUV της γερμανικής φίρμας που εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης

Φωτογραφίες: Automedia

Όπως είναι προφανές από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, το συγκεκριμένο δοκιμαστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο που φέρει την ονομασία EQS δεν αποτελεί το alter ego της λιμουζίνας της γερμανικής φίρμας, αλλά ένα SUV μοντέλο αντιστοίχως επιβλητικών προδιαγραφών το οποίο, εξίσου προφανώς, θα είναι συγγενές ως προς την πολυτέλεια και την τεχνολογία με την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz, στοχεύοντας ωστόσο σε ένα πιο περιπετειώδες κοινό.

Επί του παρόντος η EQS δοκιμάζει τις αντοχές της στις χαμηλές θερμοκρασίες του ευρωπαϊκού βορρά, κρυμμένη κάτω από την ασφάλεια του καμουφλάζ αλλά και του χιονιού που καθιστά ακόμα δυσκολότερη την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με το σχεδιασμό της. Αν ωστόσο αφαιρέσει κανείς νοητά τις παραπάνω παραπλανητικές… διατυπώσεις συν κάποια μέτρα πλαστικού που καλύπτουν το μπροστινό τμήμα διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα κομψό και δυναμικό SUV πολύ πιο ανάγλυφα σμιλεμένο από όσο αφήνει να διαφανεί η συγκεκριμένη εμφάνισή του.

Όπως και η EQS Sedan που δεν θα είναι ακριβώς sedan αλλά liftback, έτσι και το ομώνυμο SUV θα έχουν ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση, ονόματι EVA η οποία πλην όλων των άλλων τεχνολογικών καινοτομιών, αναμένεται ελέω αποδοτικότερης διάταξης να μεγιστοποιήσει την ούτως ή άλλως γενναιόδωρη ευρυχωρία που υπόσχονται τα διακριτικά S, δίνοντας νέο νόημα στην άνεση.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της EQS SUV, ωστόσο θεωρήστε δεδομένο ότι θα εφοδιάζεται με παραπάνω του ενός ηλεκτροκινητήρες που θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες υψηλής απόδοσης, εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 700 χλμ. Από την εξίσωση δεν θα λείπει η τετρακίνηση αλλά και οι εκδόσεις επιδόσεων.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό είναι ότι EQS αποτελεί μέλος του φιλόδοξου προγράμματος εξηλεκτρισμού της γκάμας της γερμανικής φίρμας το οποίο προβλέπει την αύξηση των μελών της ηλεκτρικής σειράς EQ στα 10 έως το 2022. Σε ό,τι αφορά την σειρά εμφάνισης, λίαν συντόμως αναμένεται να δούμε την EQA σε επίσημη πρεμιέρα, θα ακολουθήσει η EQS Sedan με τη νέα χρονιά ενώ το ομώνυμο SUV θα έλθει περί τα τέλη του 2022.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024