Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : «Θα χρειαστούν και άλλα lockdown έως τον Μάρτιο παρά τους εμβολιασμούς» λέει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος

Βρετανία : «Θα χρειαστούν και άλλα lockdown έως τον Μάρτιο παρά τους εμβολιασμούς» λέει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος

Ο καθηγητής Γουίτι ξεκαθάρισε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί Βρετανοί εναντίον του Covid-19 ούτως ώστε να επαρκούν για να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς από τον ιό

Η Βρετανία θα παραμείνει σε κάποια μορφή κλειδώματος μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο παρά την έναρξη των εμβολίων κοροναϊού, προειδοποίησε ο καθηγητής Κρις Γουίτι, ο επικεφαλής των Βρετανών λοιμωξιολόγων, μιλώντας στην Επιτροπή Υγείας και Επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο κ. Γουίτι ξεκαθάρισε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί Βρετανοί εναντίον του Covid-19 ούτως ώστε να επαρκούν για να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς από τον ιό.

Παράλληλα, συμβούλευσε τους πολίτες να μην απογοητευτούν τώρα που έχει εγκριθεί το εμβόλιο καθώς αυτό «θα ήταν απολύτως λάθος». Ο Βρετανός αρχίατρος προειδοποίησε ότι οι χειμερινοί μήνες ούτως ή άλλως είναι κάθε χρόνο η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο για την πίεση που αναμένεται να δεχθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

«Για τους επόμενους τρεις μήνες, θέλω να είμαι πολύ σαφής, δεν θα έχουμε επαρκή προστασία. Περνάμε την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για αναπνευστικές λοιμώξεις και την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το ΕΣΥ. άρα, η ιδέα που μπορούμε να σταματήσουμε ξαφνικά τώρα επειδή το εμβόλιο είναι εδώ, αυτό θα ήταν πολύ πρόωρο. Θα ήταν σαν κάποιος να εγκαταλείψει έναν αγώνα μαραθωνίου στα 16 μίλια – θα ήταν απολύτως λάθος να κάνουμε», είπε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Γουίτι ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή Υγείας και Επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων έχει δηλώσει με ανακοίνωσή της την εκτίμηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχει τρία ή τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19 έως τα μέσα του 2021, εκφράζοντας την ελπίδα για επιστροφή στην ομαλότητα μέχρι το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής Γουίτι είπε ακόμη ότι περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στην πρώτη φάση του προγράμματος εμβολιασμού, δηλαδή οι άνω των 50 ετών, καθώς και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι εργαζόμενοι σητν φροντίδα κατ’ οίκον.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι αναμένει να διαθέτει «ένα χαρτοφυλάκιο πολλών εμβολίων έως τα μέσα του 2021», αλλά ενημέρωσε ότι η διαδικασία διάθεσής τους θα πρέπει να συνεχιστεί προσεκτικά.

Sports in

Οι Christian Louboutin μπότες που η Lana del Rey και η Taylor Swift δεν μπορούν να αποχωριστούν

Η Swift τις φορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που την έκανε δισεκατομμυριούχο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024