Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Πόρτο 0-2 : Ήττα στο φινάλε αλλά το ταξίδι συνεχίζεται…

Ολυμπιακός – Πόρτο 0-2 : Ήττα στο φινάλε αλλά το ταξίδι συνεχίζεται…

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων ηττήθηκε απο την Πόρτο 2-0 αλλά πήρε την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ καθώς και η Μαρσέιγ ηττήθηκε στην Αγγλία.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται, με τους Ερυθρόλευκους να προκρίνονται στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, παρά την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο με 2-0, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τελευταίο παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αφήνει πικρή γεύση στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, αλλά αυτό που μετράει είναι η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα, την οποία πήραν οι πειραιώτες μετά την ήττα της Μαρσέιγ από την Μάντσεστερ Σίτι (3-0).

Οι Ερυθρόλευκοι υπερτερούσαν στην ισοβαθμία με τους Γάλλους και πήραν την τρίτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας από 3 πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το ταξίδι του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάρη στο γκολ του Καμαρά στο Βέλοντρομ.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, με την Πόρτο να στέκεται πιο τυχερή και να παίρνει τη νίκη στο φαληρικό γήπεδο. Οι Πειραιώτες πάντως πήραν αυτό που ήθελαν και αυτό που έχει σημασία. Την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Βρουσάι και Μασούρα στα δύο «φτερά» και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος άφησε στον πάγκο τον Φορτούνη, που είχε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο. Από την άλλη, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο παρέταξε την Πόρτο με τους Κόστα, Λέιτε, Σανουσί, Γκούγιτς, Μμπεμπά, Μπαρό, Ζοάο Μάριο, Οτάβιο, Φελίπε Άντερσον, Τόνι Μαρτίνεζ και Νάνου.

Πέναλτι και προβάδισμα για την Πόρτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά η Πόρτο ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 6’ ο Σισέ απομάκρυνε σε κόρνερ, ο Οτάβιο το εκτέλεσε από δεξιά, ο Χολέμπας διεκδίκησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αυτή έφτασε στον Αντερσον, ο Βραζιλιάνος έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση, πήγε στο VAR, είδε το ριπλέι και έδωσε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας! Ο Οτάβιο το εκτέλεσε και η ομάδα του Κονσεϊσάο άνοιξε το σκορ στο φαληρικό γήπεδο, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα

Οι Ερυθρόλευκοι μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το παιχνίδι! Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Μασούρα, του έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της πορτογαλικής ομάδας, ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατέβασε, βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ των Δράκων, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα της Πόρτο, κυρίως με βαθιές μπαλιές. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, περίμεναν στο δικό τους μισό και ήθελα να χτυπήσουν στην κόντρα. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Βρουσάι βρέθηκε στο έδαφος μέσα στη μεγάλη περιοχή της Πόρτο, αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Μέσα» ο Φορτούνης

Στο 35’ ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας στον αγώνα τον Φορτούνη αντί του Καμαρά, περιμένοντας από τον διεθνή μεσοεπιθετικό να δώσει ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και να τροφοδοτήσει τον Ελ Αραμπί, που ήταν καλά κλεισμένος από τους παίκτες της Πόρτο. Οι παίκτες του Πορτογάλου συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ με βαθιές μπαλιές και σέντρες,  με τον Ραφίνια στο 45+2’ να δημιουργεί για τον Μασούρα, αλλά αυτός δεν κατάφερε να κοντρολάρει και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον τερματοφύλακα της Πόρτο.  Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1 υπέρ των Πορτογάλων, που στάθηκαν τυχεροί και άνοιξαν το σκορ στο 10’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οτάβιο.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς αντί του Γιώργου Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και στο 54’ έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.  Ο Φορτούνης ελίχθηκε ωραία, μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Μαροκινό, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόστα. Στο 56’ ο Φορτούνης βρήκε χώρο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 61’ ο Ραφίνια μπήκε επικίνδυνα μέσα στην περιοχή της Πόρτο, έκανε το γύρισμα από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά οι αμυντική της πορτογαλικής ομάδας έδιωξαν σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Βρουσάι σούταρε από αριστερά, αλλά ο Κόστα μπλόκαρε.  Στο 73’ ο Μαρτίνς έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Σουντανί αντί του Βρουσάι.

Γκολ η Πόρτο και αποβολή

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, είχε τις ευκαιρίες, αλλά και πάλι η Πόρτο ήταν αυτή που σκόραρε.  Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Ντίας έκανε το γύρισμα, η κόντρα ευνόησε τον Ουρίμπε και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σα για το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έμειναν με δέκα παίκτες, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Μαρτίνς έκανε αμέσως αλλαγή, βάζοντας τον Μπα αντί του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, θέλοντας να καλύψει το κενό που άφησε η αποβολή του Σεμέδο.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν αλλαξε κάτι, με την Πόρτο να παίρνει τη νίκη και τον Ολυμπιακό την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024