Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εσωκομματικές φωτιές από τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς

Εσωκομματικές φωτιές από τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς

Ανάψαν τα αίματα εντός ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη των «53» «πυροβολούν» τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνυπογράφουν τη χτεσινή τροπολογία στη βουλή για να δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με ένα μισθό για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και των φυλακών.

Ανάψαν τα αίματα εντός ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη κυρίως από την ομάδα των «53» «πυροβολούν» τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συνυπογράφουν μεταξύ άλλων τη χτεσινή τροπολογία στη βουλή για να δοθεί μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με ένα μισθό για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και των φυλακών.

Στα κάγκελα πρώην βουλευτές

Οι αντιδράσεις που προέρχονται από πρώην βουλευτές όπως η Αννέτα Καββαδία και ο Χρήστος Καραγιαννίδης αλλά και το μέλος της πολιτικής γραμματείας Πάνο Λάμπρου, εγκαλούν την Κουμουνδούρου ότι εν ολίγοις επιχειρεί να παίξει σε διπλό ταμπλό την επαύριο μιας ακόμα αντισυνταγματικής απαγόρευσης και ενός οργίου καταστολής με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, κατά την οποία καταλήγει τελικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι επικροτεί την αστυνομική τρομοκρατία, βία και αυθαιρεσία.

«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Όχι στο όνομά μας…» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία, ενώ ο Χρήστος Καραγιαννίδης από την πλευρά του έγραψε: «Μετά το προχτεσινό όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας μόνο ως (πικρό) ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί η τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα στους αστυνομικούς. Ούτε καν τη συγκυρία δεν διαβάζετε».

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το κρεσέντο καταστολής

Σημειώνεται ότι χθες, στη βουλή στο πλαίσιο νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μία μέρα μετά το κρεσέντο καταστολής που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε για την 6η Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη βουλή τροπολογία που προβλέπει:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού, ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος».

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Όχι στο όνομά μας…

Δημοσιεύτηκε από Anneta Kavadia στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Μετά το προχτεσινό όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας μόνο ως (πικρό) ανέκδοτο μπορεί να αντιμετωπιστεί η τροπολογία που…

Δημοσιεύτηκε από Christos Karagiannidis στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Αντιγράφει…

Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο του Πάνου Λάμπρου ο οποίος ουσιαστικά παραπέμπει στην αγόρευση του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη (ενός εκ των συλληφθέντων στις 6 Δεκεμβρίου) στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Το διάβασα και το αντιγράφω: και με τις μέλισσες και με τους λύκους δεν γίνεται…» έγραψε με νόημα ο κ. Λάμπρου.

Το διάβασα και το αντιγράφω: και με τις μέλισσες και με τους λύκους δεν γίνεται….

Δημοσιεύτηκε από Panos Lambrou στις Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Προσυπογράφει…

Με νεότερη ανάρτησή του ο κ. Καραγιαννίδης επικαλείται τον επίσης συνήγορο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έτερο δικηγόρο συλληφθέντα στις 6 Δεκεμβρίου Κώστα Παπαδάκη και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προσωπικά συνυπογράφω το κείμενο του Κώστα Παπαδάκη και όχι την τροπολογία που κατατέθηκε χτες».

Προσωπικά συνυπογράφω το κείμενο του Κώστα Παπαδάκη και όχι την τροπολογία που κατατέθηκε χτες.

ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ κ….

Δημοσιεύτηκε από Christos Karagiannidis στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Η σπέκουλα για τους μπαχαλάκηδες

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε άλλες δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος εμφανίστηκε και με μια ανθοδέσμη στη βουλή, να δηλώσει ότι «για να τελειώνει η σπέκουλα ότι εμείς δεν νοιαζόμαστε για τους αστυνομικούς και είμαστε υπέρ των μπαχαλάκηδων, καταθέτουμε – και θα αποδείξετε σήμερα αν νοιάζεστε πραγματικά τους αστυνομικούς – τρεις τροπολογίες, που φαντάζομαι και κάνουμε έκκληση να τις κάνετε δεκτές».

Οι τροπολογίες

Οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι εξής:

– Διαγνωστικό έλεγχο του προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης και των κρατουμένων: «Με την προτεινόμενη διάταξη και εν μέσω πανδημίας ορίζεται η παροχή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., στο προσωπικό των καταστημάτων κράτησης και στους κρατούμενους, είτε κρατητηρίων της ΕΛ.ΑΣ., είτε Καταστημάτων Κράτησης, για κάθε περίπτωση επείγουσας υγειονομικής επιδημίας», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

– Κατάργηση του υποχρεωτικού στρατωνισμού για το 2ο, 3ο και 4ο εκπαιδευτικό έτος και την αντικατάστασή του με ακαδημαϊκής μορφής φοίτηση: «Ο υποχρεωτικός στρατωνισμός των δοκίμων υπαστυνόμων αποτελεί μία αναχρονιστική και αναποτελεσματική διαδικασία εκπαίδευσης. Η εκπαιδευτική διαδικασία χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης, προκειμένου να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές της σχολής να συμμετέχουν σε ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, στο πλαίσιο της γενικότερης εκπαίδευσης εκτός σχολής», σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση.

– Μεταφορά ασθενή σε δημόσια μονάδα Ψυχικής Υγείας, με κατάργηση της άμεσης εμπλοκής της Αστυνομίας και καθιέρωση της σχετικής αρμοδιότητας ειδικής υπηρεσίας στο ΕΚΑΒ, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και με την πρόβλεψη οργάνωσής του. Η συνδρομή της αστυνομίας διατηρείται μόνον για εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, εφ’ όσον διαπιστώνεται αντικειμενικά κίνδυνος κατά τη διαδικασία της μεταφοράς του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024