Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναι, υπάρχουν και ελληνικά audiobooks

Ναι, υπάρχουν και ελληνικά audiobooks

Για τους λάτρεις των βιβλίων που όμως (λένε πως) δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν υπάρχουν τα audiobooks και η ποικιλία τους εκπλήσσει.

Λογοτεχνικά, αυτοβελτίωσης, ιστορικά…Μεγάλη η ποικιλία στα διαθέσιμα audiobooks, τα οποία, η αλήθεια είναι, δεν τα προτιμούν οι παραδοσιακοί βιβλιοφάγοι, γιατί, με το να ακούς μια αφήγηση, διαρρηγνύεις την έννοια της ανάγνωσης, έννοια, για κάποιους, ιερή.

Εάν έχετε βάλει στα resolutions της νέας χρονιάς λίγα περισσότερα βιβλία, από ό, τι σειρές, μπορείτε να ξεκινήσετε να ψάχνεστε σχετικά με τα ελληνικά audiobooks που θα σας λύσουν τα χέρια. Έτσι, θα τα παίρνετε μαζί σας στο γυμναστήριο, στον δρόμο για την δουλειά, ακόμα και κατά την διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων.

Η φιλόλογος Νάντια Παξινού αποφάσισε να φτιάξει μια ιστοσελίδα με ακουστικά βιβλία, καλύπτοντας και μια δική της ανάγκη, καθώς η ίδια άκουγε ξενόγλωσσα βιβλία στα ακουστικά της. «Γιατί όχι και ελληνικά;», σκέφτηκε. Σε μορφή MP3 διατίθενται αφηγήσεις μεγάλων έργων της ελληνικής και ξένης κλασικής λογοτεχνίας, γιατί για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων επιτρέπεται μόνο η αναπαραγωγή έργων, των οποίων οι συγγραφείς έχουν πεθάνει τουλάχιστον 70 χρόνια πριν.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα έχουν συγκεντρωθεί διαφορετικά λινκ που επιτρέπουν πρόσβαση-στην συντριπτική πλειοψηφία δωρεάν- σε ακουστικά βιβλία. Για εσάς που δεν έχετε ζήτημα με την γλώσσα και απολαμβάνετε εξίσου ελληνικά και ξένα έργα, μπορείτε να βρείτε πρόσβαση σε 900 έργα πασίγωνστων συγγραφέων από όλον τον κόσμο εδώ. 

Τα ακουστικά βιβλία παρέχουν σε τυφλούς και ανθρώπους με διάφορες δυσκολίες που σχετίζονται με την ανάγνωση και την συγκέντρωση την δυνατότητα να γνωριστούν με αριστουργήματα της παγκόμιας λογοτεχνίας και όχι μόνο. Μια ωραία, καθαρή φωνή που διαβάζει ένα έργο μπορεί να σας κρατήσει συντροφιά και να σας ταξιδέψει, ενώ, παράλληλα μπορεί να κάνετε κάτι άλλο ή να προσπαθείτε να χαλαρώσετε.

Βάλτε το στο πρόγραμμα, θυμηθείτε, όμως, ότι το βιβλίο έχει προοριστεί για να το διαβάζουμε, οπότε γιατί να μην ηχογραφήσετε κι εσείς κάποιο βιβλίο είτε για λογαριασμό κάποιας πλατφόρμας είτε για το ταίρι, το παιδί ή κάποιον φίλο σας; Να μια ωραία ιδέα για ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024