Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕΔΗΝ : Μεγάλη διασπορά κοροναϊού σε κλινική του «Γεννηματά»

ΠΟΕΔΗΝ : Μεγάλη διασπορά κοροναϊού σε κλινική του «Γεννηματά»

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει μεγάλη διασπορά του φονικού ιού σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου

Για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού σε μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Από μια παθολογική κλινική εξυπηρετείται πλέον το νοσοκομείο Γεννηματάς μετά και την εκτεταμένη διασπορά στην άλλη παθολογική κλινική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές και η μία μετατράπηκε σε κλινική κοροναϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

Η μία μετατράπηκε σε κλινική κοροναϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κοροναϊό και πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κοροναϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική» υπογραμμίζει.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό» συμπληρώνει.

«Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα» καταλήγει.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024