Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκκλησίες : Η κυβέρνηση αναζητά τη «χρυσή τομή» εν όψει Χριστουγέννων

Εκκλησίες : Η κυβέρνηση αναζητά τη «χρυσή τομή» εν όψει Χριστουγέννων

Τη «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν λειτουργίες στις εκκλησίες, χωρίς όμως να παραβιαστούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα συνωστισμού αναζητά η κυβέρνηση υπό την πίεση εκκλησιαστικών παραγόντων

Τη «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν λειτουργίες στις εκκλησίες, χωρίς όμως να παραβιαστούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κοροναϊού και εκμηδενίζοντας την πιθανότητα συνωστισμού, αναζητά η κυβέρνηση υπό την πίεση εκκλησιαστικών παραγόντων, αλλά και μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθήσια και δίνουν βαρύτητα στο ζήτημα αυτό.

Η Εκκλησία από την πλευρά της ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση, ούτως ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εορταστούν οι μεγάλες εορτές Χριστουγέννων, Αγίου Βασιλείου (Πρωτοχρονιάς) και Φώτων, στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώνονται προτάσεις, έτσι ώστε οι μεγάλες εορτές να τιμηθούν παρουσία πιστών στους ναούς, όπως για παράδειγμα συνέβη το Πάσχα, αλλά με ευλαβική τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Μάλιστα, ενδεικτικά είναι τα όσα είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για τις εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

«Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις» τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Αντάρτικο από Μητροπολίτες για το άνοιγμα των εκκλησιών

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Στην προσπάθεια ανεύρεσης λύσης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ουσιαστικά αυτό που συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο είναι το άνοιγμα των ναών κατά τα πρότυπα του περασμένου Πάσχα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διατυπώνονται προτάσεις, έτσι ώστε και οι μεγάλες εορτές να τιμηθούν παρουσία πιστών στους ναούς, αλλά και η Εκκλησία να συνεχίσει να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα της Πολιτείας για την πρόληψη κατά της διασποράς του φονικού ιού.

180 χριστιανικά σωματεία ζητούν ανοικτές εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Με σύνθημα «Ζητούμε ανοικτές Εκκλησίες μη φυλακίζετε τις ψυχές μας» 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία — μαζί με τα Παραρτήματά τους — σε όλη την Ελλάδα προβαίνουν σε γενική διαμαρτυρία για το κλείσιμο των εκκλησιών εν όψει μάλιστα της επικείμενης εορτής των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα με επιστολή τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της Ελλαδικής επικρατείας διατυπώνουν έντονα το αίτημα να ανοίξουν οι ιεροί Ναοί, ασκώντας πιέσεις τόσο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος, όσο και στο σώμα της Ιεραρχίας.

Στην επιστολή τα χριστιανικά σωματεία εγκαλούν για μονομέρεια την Πολιτείας, καθώς την κατηγορούν ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τις βιολογικές ανάγκες των ανθρώπων και των ζώων, ενώ αδιαφορεί για το πνεύμα, τις ανάγκες της ψυχής των πολιτών της.

«Πώς να δεχθούμε την απαγόρευση αυτή, όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετάβαση στις αγορές τροφίμων, αλλά όχι στους Ναούς για την τροφή της ψυχής; Όταν βλέπουμε να επιτρέπεται η μετακίνηση για ατομική σωματική άθληση ή για τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων, αλλά όχι για τις ψυχές μας;», γράφουν χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024