Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα σε καραντίνα με κλειστά σχολεία και εστίαση

Χριστούγεννα σε καραντίνα με κλειστά σχολεία και εστίαση

Το στοίχημα των Χριστουγέννων χάθηκε οριστικά για όλο τον κλάδο της εστίασης με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες.

Γιορτές με καραντίνα μέχρι και τα Φώτα ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ και τα σχολεία θα ανοίξουν τελικά μετά τα Φώτα.

Επιπλέον για όσους θελήσουν να επισκεφθούν την χωρα μας για τις ημέρες των εορτών τα μέτρα γίνονται πολύ αυστηρότερα καθώς πλέον θα απαιτείται τεστ 72 ωρών ενώ όποιος μπαίνει στην χώρα θα πρέπει να μπαίνει και σε 10ήμερη καραντίνα.

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημέρα που επιβλήθηκε το δεύτερο lockdown και τα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν στα κόκκινα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και τα κρεβάτια είναι μονίμως γεμάτα από ασθενείς covid.

Με αυτά τα δεδομένα το άνοιγμα της κοινωνίας αναβάλλεται για το νέο έτος.

Ο κύβος ερρίφθη

Το στοίχημα των Χριστουγέννων χάθηκε οριστικά για όλο τον κλάδο της εστίασης με την κυβέρνηση να αποφασίζει ότι θα μείνουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες. Δεν θα λειτουργήσει ούτε ο κλάδος της διασκέδασης με κινηματογράφους, θέατρα και μουσικές σκηνές να παραμένουν κλειστά.

Μετά του Αϊ Γιαννιού θα ανοίξουν τα σχολεία και τα Δικαστήρια ενώ κλειστοί θα παραμέινουν και οι χώροι μαζικής άθλησης.

Μέτρα Μαρτίου

Υπο το φόβο της μεγαλύτερης διασποράς αλλά και της αύξησης του ιικού φορτίου στο εσωτερικό η κυβέρνηση επαναφέρει ένα μέτρο της πρώτης καραντίνας gfx και από τις 18 Δεκεμβρίου επιβάλλει στους επισκέπτες του εξωτερικού τέστ 72 ωρών πριν την αναχώρησή τους για την Ελλάδα, επαναληπτικό rapid test κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο ή στα χερσαία σύνορα αλλά και 10ημερη υποχρεωτική καραντίνα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται και για τις μετακινήσεις από Νομό σε Νομό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Χριστούγεννα και εκκλησία

Με τις άγιες ημέρες της Θείας Γέννησης να πλησιάζουν και κάποιοι μεμονωμένοι ιερείς να καλούν τους πιστούς σε εκκλησιασμό ενώ οι ναοί παραμένουν κλειστοί Κυριάκος Μητστοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας τηλεφωνική επικοινωνία για να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση κράτους και εκκλησίας για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές τελετές.

Άνοιγμα με μέτρα προστασίας προτείνει ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Αποφάσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και σειρά για να ανοίξουν παίρνουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024