Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Πρόεδρος επανεξελέγη η Αννα Καλλιάνη

Η Άννα Καλλιάνη επανεκλέχθηκε Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, ενώ νέος Βρετανός Πρόεδρος εξελέγη ο Κέννυ Ευαγγέλου.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου της 24ης Νοεμβρίου 2020, συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 το νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η σύσταση του οποίου είναι η εξής:

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Άννα Καλλιάνη – Financial & Strategy Advisor, Owner, ANIRVA INTERNATIONAL STRATEGIC ADVISORS LTD

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κέννυ Ευαγγέλου – CEO, XENIUM ADVISORS

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Σπύρος Δούκας –  ex Financial Director, ELAIS – UNILEVER HELLAS S.A.

Κώστας Κανάρογλου – Πρόεδρος & CEO, CANA LABORATORIES

Άγγελος Μαστραντώνης – Διευθύνων Σύμβουλος ENERGEAN στην Ελλάδα & HR Manager του Ομίλου της ENERGEAN

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Καράμπελας – Executive Director & Board Member, GREEN PROPERTIES & 362 GROCERY STORES

ΤΑΜΙΑΣ

Νίκος Χατζητσόλης – Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΞΙΕΣ ΑΕ, Μέλος του Διεθνούς Δικτύου της CBRΕ

ΜΕΛΗ

Αφροδίτη Αρβανίτη –  General Manager & Senior Advisor, KALESMA MYKONOS

Μάνος Λορέντζος – Director, SEASCOPE HELLAS

Σπυρίδων Δ. Μανωλόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ., SPACE HELLAS A.E.

Δημήτρης Μέμος – Διευθύνων Σύμβουλος, MarineTraffic

Σταύρος Μεσσήνης – Director, THE CUBE WORKSPACE

Alexander E.G. Turner – Διευθύνων Σύμβουλος, CARPENTER TURNER

Σωτήρης Χριστογιάννης – Πρόεδρος & CEO, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Α.Ε.

Irene M. Watson (Επίτιμη Πρόεδρος) – Πρόεδρος, ibs INTERNATIONAL BUSINESS SERVICES

Η επανεκλεγείσα Ελληνίδα Πρόεδρος κα Άννα Καλλιάνη δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου για την τιμή που μου έκαναν να με αναδείξουν Ελληνίδα Πρόεδρο για 2η θητεία. Με επιχειρηματική ηθική και υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των μελών του και της ιστορικής πορείας του Επιμελητηρίου, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσβλέπει στη στενή και απρόσκοπτη συνεργασία με τα μέλη, την ελληνική κυβέρνηση, την Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, θεσμικούς φορείς και τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου, για την περαιτέρω ενδυνάμωση των Ελληνοβρετανικών διμερών, εμπορικών και επιχειρηματικών εν γένει σχέσεων.

Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, τόσο οικονομικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και λόγω της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας, μετά το Brexit.

Προσανατολισμένο στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παραμένει ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης και δημιουργίας συνεργειών. Πιστεύω ότι υφίστανται ισχυρά περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενδεικτικά στις επενδύσεις, στο εμπόριο, στην καινοτομία & τις νέες τεχνολογίες, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ενέργεια, στη ναυτιλία, στον τουρισμό, στην εταιρική υπευθυνότητα και όχι μόνο, άξονες στους οποίους το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο θα δραστηριοποιηθεί με στρατηγικό τρόπο.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί. Θα επιδιώξουμε να βοηθήσουμε αφενός στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και τη διευκόλυνση του επιχειρείν στην χώρα μας και αφετέρου στην εμπέδωση μιας επιχειρηματικής κουλτούρας που θα οδηγεί στην περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοβρετανικών σχέσεων».

Από την πλευρά του, ο νέος Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κος Κέννυ Ευαγγέλου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και με πρότειναν για Βρετανό Πρόεδρο. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το έργο του προηγούμενου Δ.Σ. για να αυξήσουμε τις ευκαιρίες δικτύωσης των μελών μας και να παρέχουμε ανταλλαγή γνώσεων, μέσω της διοργάνωσης συναντήσεων, συνεδρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων και ενημερώσεων και τη δημιουργία μιας σειράς από επιτροπές – working groups, αξιοποιώντας ψηφιακά μέσα για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια σε διάφορους τομείς. Το καινούργιο Δ.Σ., το οποίο αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να διευκολύνει επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο προς επίτευξη αυτού του στόχου».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024