Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΠΟ και οι Επιτροπές της επιστρέφουν στο μέτωπο με τον Ολυμπιακό

Η ΕΠΟ και οι Επιτροπές της επιστρέφουν στο μέτωπο με τον Ολυμπιακό

Πως το κύπελλο ναρκοθετεί τον Γενάρη για τους Ερυθρόλευκους

Φωτιά ο Δεκέμβρης. Για όλους. Και ειδικά για τον Ολυμπιακό που έχει σε μια εβδομάδα δύο καθοριστικές παρτίδες στο καλεντάρι του. Το ματς-Ευρώπη με την Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης όπου τα λόγια είναι περιττά. Και το αντάμωμα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (16.12) για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ που μοιάζει οριακό για τους γηπεδούχους.

Όπως φαίνεται όμως αυτές τις ημέρες «μαγειρεύεται» ο Γενάρης. Και μιας και όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν; Κάποιοι φορούν ήδη «εξάρτηση» καθώς ετοιμάζονται για το μέτωπο. Το γνωστό μέτωπο με τον Ολυμπιακό. Οι περίφημες Επιτροπές της ΕΠΟ οι οποίες θέλουν με το ξεκίνημα του νέου έτους να υπενθυμίσουν την παρουσία τους. Και τελικά ίσως και τον ρόλο τους σε αυτή την σύγχρονη εκδοχή του ποδοσφαίρου μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει ήδη μια κουβέντα για το πότε θα διεξαχθεί το εξ αναβολής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (6η). Οι Θεσσαλονικείς πιέζουν ώστε αυτό να ορισθεί στις 13 Ιανουαρίου. Και έχουν τους λόγους τους. Αν τα καταφέρουν θα βρουν τους Πειραιώτες on the road. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υποδέχεται την ΑΕΚ στις 3/1 για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου. Πηγαίνει στην Τρίπολη (6/1) και αμέσως μετά στο Αγρίνιο (9 ή 10.1). Θα σχηματισθεί δηλαδή μια συγκυρία που ο Ολυμπιακός σε μια εβδομάδα θα πρέπει να ταξιδέψει στη… μισή Ελλάδα πριν καταλήξει στην Τούμπα.

Οι πρωταθλητές προφανώς και αντιδρούν. Θέλουν το εξ αναβολής αυτό ματς να γίνει στις 20/1. Να έχουν παίξει δηλαδή πρώτα ένα εντός έδρα παιχνίδι (ΠΑΣ Γιάννενα). Να έχει «σπάσει» αυτό το σερί αγώνων μακριά από το Καραϊσκάκη. Να μπορεί ο προπονητής του να κάνει ένα στοιχειώδες rotation κλπ. Για την τελική απόφαση λόγω έχουν τρεις διαφορετικοί φορείς. Η Σούπερ Λιγκ ως διοργανώτρια. Η Nova που διατηρεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και η ΕΠΟ που μπορεί να παίξει ρόλο guest star.

Η Λίγκα ως εδώ είναι μάλλον στο «βρείτε τα». Η Nova λέει πως δεν έχει πρόβλημα μη θέλοντας να επέμβει. Η ΕΠΟ όμως έχει στα χέρια της μια διοργάνωση που είναι έτοιμη να ανατιναχθεί. Αυτή του κυπέλλου. Θέλει λέει άμεσα να αλλάξει το format και να αποσύρει από αυτή τις ομάδες που δεν ανήκουν στη Σούπερ Λιγκ 1 και οι οποίες δεν προβλέπεται να παίξουν ποδόσφαιρο πριν το ΄21. Αν το κάνει αυτό (πραξικοπηματικά) σκοπεύει να ορίσει αγωνιστική μέσα στον Γενάρη. Μπορεί να βάλει το κύπελλο στο διήμερο 13-14 Γενάρη. Ή μπορεί να επιλέξει το 20-21 Γενάρη. Η δική της επιλογή θα κρίνει και το πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Τι θα επιλέξει; Προφανώς αυτό δεν μπορεί κάποιος να το ξέρει αυτή τη στιγμή. Η καταγραφή σταματά εδώ. Τα υπόλοιπα προφανώς εννοούνται. Όπως και να έχει; Η εμπειρία του καλοκαιριού και η γελιοποίηση του τελικού της διοργάνωσης, αποτελεί από ένστικτο… οδηγό. Για εκείνα που έρχονται.

ΥΓ. Ο μύθος λέει πως από την αρχή της σεζόν υπήρξε μια άτυπη συμφωνία ελέω των φετινών ειδικών συνθηκών. Να μην υποχρεωθεί καμιά ομάδα να αγωνιστεί τρεις φορές στη σειρά εκτός έδρας. Ισχύει άραγε αυτή η συμφωνία; Ή μέσω της ΕΠΟ θα προκύψει αδιέξοδο που θα αναγκάσει τον Ολυμπιακό να αποτελέσει «εξαίρεση στον κανόνα»;

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024