Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι τρέχει μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ;

Τι τρέχει μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ;

Γκρίνιες και πολλά παράπονα

Παράπονα βουλευτών
Πληθαίνουν τα φαινόμενα αρρυθμίας μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και υπουργών, όπως φάνηκε και από την «εμπλοκή» που καταγράφηκε λόγω της απόρριψης από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου των βουλευτικών τροπολογιών που είχαν κατατεθεί στο χωροταξικό νομοσχέδιο και για κάποιες από τις οποίες φέρονται να είχαν τις (υπουργικές) διαβεβαιώσεις ότι θα γίνονταν δεκτές. Του κάκου όμως περίμεναν οι «γαλάζιοι» να υλοποιηθεί η υπουργική δέσμευση και όταν άκουσαν τον κ. Οικονόμου να ανακοινώνει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι καμία βουλευτική τροπολογία δεν γίνεται δεκτή εκνευρίστηκαν.

Ενοχλημένοι ήταν και για το ότι δεν διορθώθηκε, όπως είχε επισημανθεί εγκαίρως, η λανθασμένη διατύπωση συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου (άρθρο 132) παρότι κατατέθηκε πλειάδα νομοτεχνικών βελτιώσεων. Η ενόχλησή τους έφτασε ως το περιστύλιο, όπου ο «καραμανλικός» Γιώργος Βλάχος εθεάθη να μιλάει σε υψηλούς τόνους με τον κ. Οικονόμου λέγοντας ότι «δεν πάει άλλο» και ότι η «κοροϊδία έχει κι αυτή τα όριά της».

«Ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα ‘ναι παχιές οι μύγες» φέρεται ειπών ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, οργισμένος διότι δεν έγιναν οι αναγκαίες διορθώσεις των λαθών που είχαν εντοπιστεί στην επίμαχη διάταξη. Ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, είπε στην Ολομέλεια ότι «θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται», καθώς οι κυβερνητικοί βουλευτές καταθέτουν σημαντικά προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Τα παράπονα των βουλευτών έφτασαν, όπως με πληροφορούν, ως τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη και τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη και κάτι μου λέει ότι δεν αποκλείεται να εισακούστηκαν οι διαμαρτυρόμενοι…

Πάντως αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης και κυβερνητικών παραγόντων κάτι υποκρύπτει, αν αναλογιστεί κάποιος και την πρόσφατη κόντρα που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τον οποίο διάφοροι είναι πυρ και μανία λόγω των εκκρεμών συντάξεων. Κάτι που είχαν ευθέως θέσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη συζήτηση που είχαν μαζί του προτού φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις μειώσεις εισφορών κ.λπ. την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αννα Ευθυμίου είχε καταθέσει δύο σχετικές ερωτήσεις στον κ. Βρούτση αλλά απάντηση δεν πήρε. «Δεν θεωρώ ότι είναι δόκιμο να μη μας δίνει ο κύριος υπουργός τα εφόδια για να απαντήσουμε σε τόσο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν βιοποριστικούς λόγους των ασφαλισμένων…» είχε πει μιλώντας στην Επιτροπή, ενώ και άλλοι είχαν διαμαρτυρηθεί, όπως ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας κ.ά. Μάλιστα, λέγεται ότι η κυρία Ευθυμίου «κόπηκε» από ομιλήτρια κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024