Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H P&G και ο Ερυθρός Σταυρός φροντίζουν εκείνους που δεν μπορούν να «μείνουν σπίτι»

H P&G και ο Ερυθρός Σταυρός φροντίζουν εκείνους που δεν μπορούν να «μείνουν σπίτι»

Οι άστεγοι συνάνθρωποί μας πλήττονται δυσανάλογα και στην περίπτωση της υγειονομικής κρίσης

Τη στιγμή που οι περισσότεροι αισθανόμαστε φυλακισμένοι μέσα στους τοίχους του σπιτιού μας, χιλιάδες συνάνθρωποί μας θα έδιναν τα πάντα για να είναι στη θέση μας. Το σύνθημα «μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς», που μας βοήθησε να νικήσουμε το πρώτο κύμα της πανδημίας και αναμένεται να συμβάλει για ακόμη μια φορά στη λεγόμενη «επιπέδωση» της καμπύλης, αφήνει εκτός μια από τις πλέον ευάλωτες μερίδες της κοινωνίας μας: Τους άστεγους συμπολίτες μας.

Καλοί Σαμαρείτες στις ελληνικές πόλεις

Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους της ζωής στο δρόμο, που μόνο χειρότεροι έγιναν με την έλευση του κοροναϊού, η P&G, μια εταιρεία που έχει ταυτίσει την πορεία της με τα οικιακά προϊόντα, ένωσε τις δυνάμεις της με τον Ερυθρό Σταυρό, για να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στους άστεγους που ζουν στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας.

Από τον Νοέμβριο και για τους επόμενους 12 μήνες, μια κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, περιθάλποντας πάνω από 2.000 άστεγους συνανθρώπους μας που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί, θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό και κουβέρτες, ενώ θα προσφέρουν ιατρική, υγειονομική αλλά και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια κριθεί απαραίτητη.

Πολυδιάστατες δράσεις για τους άστεγους

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της P&G, η απόφαση για αυτή την πρωτοβουλία αποτέλεσε λογική συνέπεια της φιλοσοφίας της εταιρείας, που παράγει μια σειρά από είδη πρώτης ανάγκης γα την υγεία και την υγιεινή των καταναλωτών (π.χ. Pampers, Ariel, Fairy, Always).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, χαιρέτισε το ετήσιο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων, λέγοντας:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024