Ινδία : Σπάνιος φαλαινοκαρχαρίας σώθηκε με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής
Το κλιπ διάρκειας 1,56 λεπτών δείχνει μια ομάδα ψαράδων που περιβάλλουν τον καρχαρία «μαμούθ», ο οποίος ήταν ακίνητος στην παραλία και σχεδιάζουν έναν τρόπο απελευθέρωσης του στη θάλασσα
Οι ψαράδες στην Κεράλα απελευθέρωσαν έναν απειλούμενο καρχαρία φαλαινών που πιάστηκε στο δίχτυ τους σε μια δραματική διάσωση που κέρδισε επαίνους από netizens και ακτιβιστές μετά το βίντεο που έγινε viral στα κοινωνικά μέσα.
Το κλιπ διάρκειας 1,56 λεπτών δείχνει μια ομάδα ψαράδων που περιβάλλουν τον καρχαρία «μαμούθ», ο οποίος ήταν ακίνητος στην παραλία και σχεδιάζουν έναν τρόπο απελευθέρωσης του στη θάλασσα.
Σταδιακά, η ομάδα περίπου 60 ψαράδων καταφέρνει να απελευθερώσει τον καρχαρία από το μπερδεμένο δίχτυ και βάζει ένα σχοινί γύρω του, σύμφωνα με το indianexpress.com.
Μαζί ωθούν τον καρχαρία στη θάλασσα. Αρκετές φωτογραφίες και βίντεο της διάσωσης κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, με τους netizens να επαινούν τους ψαράδες για τη χειρονομία τους για την απελευθέρωση του φαλαινοκαρχαρία, που είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση.
Βίντεο
«Ξεκινώντας το πρωί με καλά νέα από το #Κεράλα. Ένας #whaleshark που πιάστηκε στα δίχτυα ελευθερώθηκε από ψαράδες…Έχω ανακοινώσει ένα ειδικό βραβείο γι ‘αυτούς», έγραψε ο υπεύθυνος διατήρησης της άγριας πανίδας και Διευθύνων Σύμβουλος της Wildlife Trust India Vivek Menon, ενώ μοιράστηκε φωτογραφίες της διάσωσης.
Beginning the morning with good news from the #Kerala. A #whaleshark caught in the nets was freed by fishers. Third instance in this state following the start of @wti_org_india project here. I have announced a special award for them. pic.twitter.com/dH2Q45ZlrQ
— Vivek Menon (@vivek4wild) December 5, 2020
- ΗΠΑ: Οργή για άνδρα που κλώτσησε θαλάσσιο λέοντα σε παραλία του Σαν Ντιέγκο
- Γρηγορίου: «Είμαι αισιόδοξος για πρωτάθλημα και Κύπελλο – Ο Παλάσιος θα μας βοηθήσει πολύ»
- «Έπρεπε να κινούνται στο πλαίσιο του νόμου». Μια αρχή που ξέχασε κάμποσες φορές η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Κίνα υπέρ Βραζιλίας όσον αφορά την «απόρριψη» κάθε «εξωτερικής ανάμιξης» στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Τα «θέλω» της Παρί και μία «χρυσή» μεταγραφή – Ο Μπαρκολά δεν ανανεώνει και η Λίβερπουλ «καραδοκεί» (pic)
- Η νέα πρόκληση της AI: Ποιος καθορίζει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στα chatbots;




