Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Pornhub στο στόχαστρο για βίντεο βιασμών και παιδικής πορνογραφίας

To Pornhub στο στόχαστρο για βίντεο βιασμών και παιδικής πορνογραφίας

Άρθρο γνώμης στους New York Times κατακεραυνώνει την υπηρεσία διαδικτυακής πορνογραφίας

Αναταράξεις στην αγορά διαδικτυακής πορνογραφίας προκαλεί η αποκάλυψη των New York Times για βίντεο σεξουαλικών επιθέσεων και παιδικής πορνογραφίας στο Pornhub, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Διαδικτύου.

Τρεις ημέρες μετά το επίμαχο άρθρο γνώμης του Νίκολας Κρίστοφ, ο οποίος έχει τιμηθεί στο παρελθόν με το βραβείο Πούλιτζερ, οι εταιρείες επεξεργασίας οικονομικών συναλλαγών Mastercard και Visa ανακοίνωσαν ότι θα διερευνήσουν την επαγγελματική σχέση τους με το Pornhub.

Ο Κρίστοφ έγραψε στους New York Times ότι οι αναζητήσεις για ανήλικα κορίτσια στη μηχανή αναζήτησης του Pornhub δίνουν δεκάδες χιλιάδες αποτελέσματα, ορισμένα από τα οποία αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά και κορίτσια που έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ.

«Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι των επιθέσεων συνελήφθησαν, όμως το Pronhub διέφυγε των ευθυνών του για την ανταλλαγή των βίντεο και την αποκόμιση κερδών» έγραψε ο Κρίστοφ.

Περίπου επτά εκατομμύρια βίντεο ανεβάζονται κάθε χρόνο στο Pornhub από τους χρήστες του. Η υπηρεσία είναι δωρεάν, προσφέρει όμως τη δυνατότητα συνδρομητικής πρόσβασης για 9,99 δολάρια το μήνα.

Η MindGeek, η καναδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Pornhub, διέψευσε τις καταγγελίες και διαβεβαίωσε ότι εφαρμόζει αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου. Ανακοίνωσε ακόμα ότι χρησιμοποιεί εργαλεία της Google και της Μicrosoft για την απομάκρυνση παράνομου υλικού,

Ο Κρίστοφ αναφέρθηκε αναφέρθηκε έμμεσα στις εταιρείες πληρωμών γράφοντας πως «δεν βλέπει το λόγο» για τον οποίο μηχανές αναζήτησης, τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών συνεργάζονται με το Pornhub.

Τόσο η Mastercard όσο και η Visa ανακοίνωσαν πως, εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν, θα διακόψουν τυχόν συνεργασία τους με την MindGeek.

H PayPal έχει πάψει να συνεργάζεται με το Pornhub από πέρυσι.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024