Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Περίπατος» της Τότεναμ κόντρα στην Άρσεναλ (2-0)

«Περίπατος» της Τότεναμ κόντρα στην Άρσεναλ (2-0)

Η Τότεναμ έβαψε «λευκή» τη βόρεια πλευρά του Λονδίνου, «υπέταξε» με άνεση την Άρσεναλ (2-0) και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τραγική η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που βυθίστηκε στην 15η θέση της βαθμολογίας και έμεινε στο -11 από την κορυφή…

Η Τότεναμ έβαψε «λευκή» τη βόρεια πλευρά του Λονδίνου, «υπέταξε» με άνεση την Άρσεναλ (2-0) και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τραγική η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που βυθίστηκε στην 15η θέση της βαθμολογίας και έμεινε στο -11 από την κορυφή.

Το ματς

Καλύτερα πατούσε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν στα πρώτα πέντε λεπτά 91% κατοχή. Το γκολ ωστόσο ήρθε από την άλλη πλευρά του γηπέδου… Ο Σον έκανε την κούρσα βρέθηκε στη γωνία της περιοχής και με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο και έγραψε το 1-0 για την Τότεναμ στο 13ο λεπτό. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του Σον τη φετινή σεζόν, με τον Κέιν να φτάνει από τη μεριά του τις 10 ασίστ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έμοιαζε υπνωτισμένη από το γκολ αυτό και δεν μπορούσε να ανέβει με ορθό τρόπο μπροστά. Η Άρσεναλ συνέχισε να κρατάει την μπάλα χωρίς ωστόσο να έχει ουσία, απειλώντας με μερικά φλύαρα σουτ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέβασε την ομάδα του με ένα άριστο πλάνο, το οποίο εξελισσόταν όλο και καλύτερα. Σον και Κέιν συνεργάστηκαν άψογα για ακόμη μια φορά και ο Άγγλος έγραψε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το 2-0 για τα «σπιρούνια», βάζοντας στα σχοινιά τους φιλοξενούμενος. Ένα ιστορικό γκολ για τον Άγγλο επιθετικό, καθώς έφτασε στην κορυφή των γκολ σε ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με 10 γκολ.

Ίδιο σκηνικό είχαμε και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την Άρσεναλ να έχει μια ανούσια κατοχή και την Τότεναμ να κάθεται πίσω και να περιμένει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μερικές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να απειλήσουν σοβαρά τον Γιορίς. Αυτό έγινε στο 68ο λεπτό, με τον Λακαζέτ να πιάνει μια εξαιρετική κεφαλιά και τον συμπατριώτη του να εκτινάσσεται και να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ.

Οι «κανονιέρηδες» συνέχισαν να πιέζουν, ωστόσο είχαν πρόβλημα στην τελική ενέργεια. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Άτκινσον, με την Τότεναμ να παίρνει μια σπουδαία νίκη κόντρα στη μισητή αντίπαλο της και να ανεβαίνει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο -11 από την κορυφή και στην 15η θέση της βαθμολογίας έμεινε η Άρσεναλ, με τον Μικέλ Αρτέτα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024