Καπραβέλος: Θύελλα που δεν λέει να κοπάσει ο κοροναϊός
Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ» είπε ο κ. Καπραβέλος.
«Σαν θύελλα που δεν λέει να κοπάσει στη Βόρεια Ελλάδα», χαρακτήρισε ο ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος την πορεία της πανδημίας.
O κ. Καπραβέλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί – γιατροί και νοσηλευτές – στη Βόρεια Ελλάδα.
«Στο Παπανικολάου δεν έχουμε αφήσει εντατική, ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων που να μην τις έχουμε μετατρέψει σε ΜΕΘ, με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τα καταφέρνει. Είμαστε στο 100%, έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ του Παπανικολάου. Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ» είπε ο κ. Καπραβέλος.
Και συνέχισε, λέγοντας: «Η κλίνη στη ΜΕΘ μένει μισή με μία ώρα κενή. Δεν προλαβαίνουμε να την καθαρίσουμε, να την απολυμάνουμε και μπαίνει άλλος ασθενής. Καλύπτουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνουμε περιστατικά από τη Νάουσα, από την Έδεσσα, από την Κατερίνη, που επίσης πάσχει και δεν έχει τη δύναμη πυρός του Παπανικολάου. Εφημερεύουμε και για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν τέτοιες υποδομές».
Αναφορικά με το πιθανό άνοιγμα της αγοράς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Καπραβέλος είπε: «Με τρόμο βλέπουμε το άνοιγμα και τη μη τήρηση των μέτρων. Έστω και τη μικρή πίεση που θα νιώσουμε εμείς, δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Εδώ είναι η παραβίαση ενός βασικού υγειονομικού κανόνα. Όταν σε μία πανδημία έχεις μεγάλη διασπορά και ανοίγεις την κοινωνία, θα αυξήσεις τα κρούσματα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο πιο πολύ ανοίξουμε την αγορά τόσο πιο μεγάλο θα είναι το τρίτο κύμα. Αν είναι να έχουμε ένα τρίτο κύμα, να το έχουμε προς το τέλος διότι και ο ιός δεν έχει αυτήν τη δύναμη».
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
- Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442