Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέτειος Γρηγορόπουλου : Έντονες διαμαρτυρίες των προσαχθέντων για τις υγειονομικές συνθήκες κράτησης τους

Επέτειος Γρηγορόπουλου : Έντονες διαμαρτυρίες των προσαχθέντων για τις υγειονομικές συνθήκες κράτησης τους

Πάνω από 80 προσαχθέντες κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένουν στοιβαγμένοι το απόγευμα της Κυριακής στο Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών), σύμφωνα με καταγγελίες.

Πάνω από 80 προσαχθέντες κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένουν στοιβαγμένοι το απόγευμα της Κυριακής στο Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών), σύμφωνα με καταγγελίες, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αφού οι συλληφθέντες για ανυπακοή στα μέτρα για την προστασία από την πανδημία υποχρεώνονται σε συνωστισμό.

Μεταξύ των συλληφθέντων που κρατούνται σε ένα αμφιθέατρο, υπό άθλιες υγειονομικά συνθήκες εν καιρώ πανδημίας, βρίσκονται και 14 υγειονομικοί, γεγονός που δίνει στις καταγγελίες άλλη βαρύτητα. Κρατούμενος για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων είναι και ο Μιχάλης Ρίζος, εντατικολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο.

Μάλιστα, έξω από το Τμήμα Μεταγωγών βρίσκεται η Δέσποινα Τοσονίδου εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ και ο Σωτήρης Καλιαμπάκος (μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας) απαιτώντας να τους επιτραπεί η είσοδος για να ελέγξουν τις υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνται οι προσαχθέντες.

Ωστόσο, όπως καταγγέλεται, παρά τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ στον υφυπουργό ΠροΠο κ. Οικονόμου μέχρι στιγμής δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Επίσης δεν έχει επιτραπεί η είσοδος ούτε σε βουλευτές.

Πάνω από 80 προσαχθέντες στοιβαγμένοι αυτή την στιγμή στο Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών).

Μάλιστα, έξω από αυτό η…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Οργισμένη ανακοίνωση για ό,τι συνέβη σήμερα και τις προσαγωγές εξέδωσε και η ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας ότι «είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ‘υγειονομική ασφάλεια’ που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024