Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τρι…Αραμπί και ο «Φουστέρ» του Ολυμπιακού

Ο Τρι…Αραμπί και ο «Φουστέρ» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Ελ Αραμπί περισσότερο από ποτέ αυτή την περίοδο

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου με 4-1 ήταν κάτι… παραπάνω από σημαντική και μάλιστα για πολλούς λόγους.

Ο κυριότερος βεβαίως έχει να κάνει με την πορεία των πρωταθλητών στην Σούπερ Λιγκα, που συνεχίστηκε με ένα ακόμα τρίποντο.

Ήταν όμως πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες ότι κατάφεραν να πάρουν ένα ματς που «στράβωσε» από το πρώτο λεπτό.

Και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Όλα πήγαν στραβά κι ανάποδα για την ομάδα του Πειραιά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρόπο να κάνουν την ανατροπή.

Ο Βόλος προηγήθηκε αλλά οι πρωταθλητές έδειξαν πως δεν παίζονται κι έκαναν μια επίδειξη δύναμης στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Και ασφαλώς υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του χθεσινού αγώνα, στα οποία πρέπει να εστιάσουμε.

Το πρώτο φυσικά έχει να κάνει με την «επιστροφή» του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς ο Μαροκινός πέτυχε τρία γκολ. Και τα τρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι φυσικά μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό, ότι ο διεθνής σέντερ φορ βρήκε δίχτυα και μάλιστα τρεις φορές.

Και ο Ελ Αραμπί παίρνει τα πάνω του σε μια πολύ σημαντική περίοδο, καθώς ακολουθεί την Τετάρτη το βράδυ η «μάχη» με την Πόρτο για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μαροκινός έκανε άνω – κάτω την άμυνα του Βόλου στο δεύτερο μέρος και είναι σημαντικό να τονίσουμε πως έκανε εξαιρετικά τελειώματα στα γκολ που σημείωσε.

Ειδικά το πρώτο γκολ του διεθνούς επιθετικού είναι κίνηση που πρέπει να «διδάσκεται» στις προπονήσεις σε κάθε σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Ελ Αραμπί περισσότερο από ποτέ αυτή την περίοδο, καθώς ο Αχμέντ Χασάν είναι νοκ άουτ μέχρι τις αρχές του Γενάρη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλο το βάρος θα πέσει στον έμπειρο επιθετικό.

Ο σέντερ φορ «τρέφεται» από τα γκολ και ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού είναι ο στράικερ που κάνει την διαφορά, όπως απέδειξε και στο χθεσινό ματς των ερυθρόλευκων.

Ο Ελ Αραμπί είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, είναι ο ηγέτης που «μιλάει» στα δύσκολα και τέτοιοι παίκτες κάνουν ευτυχισμένους τους προπονητές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν σίγουρα αισθάνεται πολύ καλά βλέποντας τον διεθνή στράικερ να βρίσκει ξανά δίχτυα και το ζητούμενο φυσικά είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο Ελ Αραμπί και στον αγώνα με την Πόρτο.

Ένα ακόμα στοιχείο της χθεσινής αναμέτρησης που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο έχει να κάνει με το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, το οποίο πέτυχε ο Γιώργος Μασούρας.

Ο εξτρέμ των πρωταθλητών έπιασε με αυτοθυσία την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση που θύμισε τον Νταβίντ Φουστέρ.

Ο Μασούρας χτύπησε μάλιστα στο πρόσωπό από την κλωτσιά που δέχθηκε από τον γκολκίπερ του Βόλου, αλλά δεν χαμπαριάζει τίποτε.

Έβαλε το κεφάλι, σκόραρε κι αυτό το γκολ ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το 1-1 έγινε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους και ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλον «αέρα» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μασούρας βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Έλληνας ακραίος επιθετικός είναι πολύτιμος για το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι ενδεικτικό της μεγάλης διάθεσης που «έβγαλε» στο ματς ο Μασούρας, ότι βρέθηκε σε θέση για γκολ σε τρεις ακόμα περιπτώσεις, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του Βόλου.

Ήταν μια «γεμάτη» εμφάνιση από τον διεθνή εξτρέμ και γι’ αυτό άλλωστε ο Μαρτίνς εμπιστεύεται τον Μασούρα από την πρώτη μέρα που φόρεσε τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στο ματς της Τετάρτης κόντρα στους «δράκους» και η νίκη επί του Βόλου είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία των παικτών της πειραϊκής ομάδας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024