Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Κατά 4-5 βαθμούς υψηλότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα είναι οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες. Μια τάση που φαίνεται να διατηρείται μέχρι και τα μέσα το Δεκέμβρη, με τη βροχερή όψη του μήνα να συνεχίζεται στις περισσότερες περιοχές.

Σε ποιες περιοχές έριξε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 04/12, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφηκαν στα Δωδεκάνησα και στην Πιερία. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στον Έμπωνα Ρόδου κατέγραψε έως τις 18:30 της Παρασκευής, 142 mm βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:30 της Παρασκευής 04/12, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο

Πιο αναλυτικά το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Παροδική συννεφιά προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα. Οι βροχές, μέτριας έντασης θα περιοριστούν στη Μακεδονία, λιγότερο έως καθόλου βροχές στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Και όσο περνάει η μέρα θα μειώνεται η έντασή τους και θα βρέχει λίγο μόνο σε τοπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου , αλλά με αρκετά ανοίγματα του καιρού.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο το μεσημέρι. Θα φτάσει τους 15-16 17 βαθμούς κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά, 1718-18 19 στα πιο νότια και δυτικά, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς και 17-19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 4-5 και το απόγευμα 6 και τοπικά στα βόρεια και 7 μποφόρ. Πιο ήπιοι θα πνέουν στο Αιγαίο στα 3-5 μποφόρ, και εδώ νοτιάδες.

Στην Αττική περιμένουμε μια καλή μέρα, με αναμένεται παροδική συννεφιά το πρωί και ηλιοφάνεια για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ αργά τη νύχτα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία από 11-16 17, με ελαφρύ νοτιά 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές, ασθενείς ως μέτριας έντασης, μέτριας έντασης με καταιγίδες το πρωί στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 910-14 , και βοριάδες οι άνεμοι, 3-5 4 μποφόρ οι έντασή τους.

Ο καιρός της Κυριακής και της Δευτέρας

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα βρέξει τοπικά στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Τοπική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα και το βράδυ από το Ιόνιο και τα δυτικά θα ξεκινήσουν βροχές, με δυνατούς ανέμους, οι οποίες αργά τη νύχτα το βράδυ θα ενταθούν.

Έτσι θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού, με τα φαινόμενα να έχουν την τάση μέσα στη νύχτα να κινηθούν ανατολικότερα. Οι νοτιάδες στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο μέχρι 7 -8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, 1515 στα βόρεια και -18- και μέχρι 20 βαθμούς νοτιότερα.

Κλείνοντας, την Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές από τα δυτικά θα ακολουθήσουν μια κίνηση ανατολικά , γρήγορα μέσα στη μέρα, με μια γραμμή καταιγίδων και ισχυρών βροχών να επηρεάζει όπως βλέπεται και στο χάρτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από βορρά μέχρι το νότο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Παράλληλα οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ με το πέρασμα των καταιγίδων, με σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024