Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζισκάρ ντ΄ Εστέν : Το μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα το 2019, μέσα από «Τα Νέα»

Ζισκάρ ντ΄ Εστέν : Το μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα το 2019, μέσα από «Τα Νέα»

Την απώλεια ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη θρηνεί η Γαλλία, καθώς σήμερα Τετάρτη, έφυγε από τη ζωή ο γάλλος πρώην πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Την απώλεια ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη θρηνεί η Γαλλία, καθώς σήμερα Τετάρτη, έφυγε από τη ζωή ο γάλλος πρώην πρόεδρος, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

Ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Γαλλίας, από το 1974 έως το 1981.

Στις 17 Δεκεμβρίου 1952 παντρεύτηκε την Ανν Αιμόν ντε Μπραντές της μεγάλης οικογένειας των βιομηχάνων χάλυβος, με την οποία έμεινε παντρεμένος μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Η ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την Ελλάδα και δεν μετανιώνει που διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν ήταν πρόεδρος της Γαλλίας, μεταξύ 1974 και 1981.

Αν και δεν έχει κρύψει ποτέ  ότι θεωρούσε λάθος που η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρωπαϊκό νόμισμα, στη συνέχεια ήθελε να δει τη χώρα μας να στέκεται ξανά στα πόδια της.

«Η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα χρόνια πίσω της, ζητήθηκαν υπερβολικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα βρει όλη τη ζωντάνια της, διότι προφανώς κατέχει μια θέση στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια!» είχε πει μιλώντας στα «Νέα» στις 24 Μάϊου του 2019.

Οι δηλώσεις στα Νέα είχαν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ευρωεκλογών του 2019, τις οποίες παρακολουθεί πάντα από πολύ κοντά.

Σε παρέμβαση του μέσα από τα «ΝΕΑ» είχε δηλώσει πως παρ’ όλες τις κάθε είδους απειλές, ήταν αισιόδοξος για την κρίση των πολιτών την ώρα της ψήφου, διότι η πρόκληση του μέλλοντος της Ευρώπης ξεπερνά τις σειρήνες του λαϊκισμού.

«Η Ευρώπη του αύριο θα στηριχθεί στις δημοκρατικές δυνάμεις. Το ρίσκο ενός εθνικιστικού και λαϊκίστικου κύματος δεν είναι πιθανό, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν ότι μόνο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορέσει να τους υπερασπιστεί ενάντια στις μεγάλες αμερικανικές και κινεζικές δυνάμεις» είχε πει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024