Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 80-61: Στα… νύχια της «αρκούδας»

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 80-61: Στα… νύχια της «αρκούδας»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιζε άμυνα που δεν σου επιτρέπει να πάρεις ανάσα, ο Ολυμπιακός έσπασε τα καλάθια και οι Ρώσοι έφτασαν σε πολύ άνετη νίκη με 80-61. Κορυφαίος ο Μάικ Τζέιμς με 16 πόντους.

Άλλοι θα πουν πως ο Ολυμπιακός απλά δεν… κατέβηκε. Άλλοι πως άντεξε ένα μόνο δεκάλεπτο, το πρώτο στο οποίο μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 8, αλλά να το κλείσει στο μείον ένα. Μπορείς να βρεις πολλά να πεις για μια ήττα. Ποια είναι η αλήθεια; Πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν αποφασίζει να… πατήσει το πόδι στο γκάζι, είναι ίσως η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη.

Και όταν το έκανε, με τον Μάικ Τζέιμς να αποδεικνύει ξανά γιατί αξίζει μέχρι σεντ από τα τρία εκατομμύρια ευρώ που παίρνει ετησίως, ο Ολυμπιακός απλά δεν μπορούσε να την ακολουθήσει. Το τελικό 80-61 υπέρ των Ρώσων μάλλον… τιμητικό μοιάζει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έσπασε τα καλάθια. Ξεπέρασε τους 50 πόντους μόλις τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, βρέθηκε μέχρι και το -24 και παραδόθηκε άνευ όρων σε μια ομάδα με πολύ υψηλότερο μπάτζετ και σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα.

Κορυφαίος ο Μάικ Τζέιμς με 16 πόντους και 7 ασίστ, τον ακολούθησαν Κουρμπάνοφ και Σενγκέλια. Σε ρηχά νερά ο Μιλουτίνοφ στην πρώτη του εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, έμεινε στους 4 πόντους. Μόνο ο Χασάν Μαρτίν διασώθηκε από το… ναυάγιο του Ολυμπιακού στη Μόσχα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στη Μόσχα. Με Σπανούλη και Σλούκα στην ίδια πεντάδα, οι ερυθρόλευκοι είχαν δημιουργία, απέφυγαν τα αμυντικά τρικς του Δημήτρη Ιτούδη και με τον Ζαν Σαρλ να είναι εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν αρχικά με πέντε και λίγο αργότερα με 8 πόντους (9-17 στο 6′) χάρη σε τρίποντο του Παπανικολάου. Η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν άμεση, με τον Σενγκέλια να βάζει δύο σερί τρίποντα για το 15-17 και την είσοδο του Τζέιμς να διαφοροποιεί την κατάσταση και να φέρνει μπροστά τους Ρώσους με το φινάλε της περιόδου με 20-19 χάρη σε τρίποντο του Αμερικανού. Με την ΤΣΣΚΑ να τρέχει ένα επί μέρους 11-1 και χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει ο Μιλουτίνοφ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ και να οδηγεί τους γηπεδούχου. Πολύ γρήγορα οι Ρώσοι έφτασαν στο συν 7 (28-21) ανεβάζοντας το επι μέρους σκορ σε 19-6. Ο Χίλιαρντ πήρε από τον Τζέιμς τον ρόλο του ηγέτη, ο Σενγκέλια τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 8 πόντους έχοντας δύο στα δύο τρίποντα και η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με δέκα πόντους (35-25), διαφορά που υπήρχε και με τη λήξη του ημιχρόνου 39-29.

Από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ πάτησε το πόδι στο γκάζι, όλα τελείωσαν για τον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή στο δεύτερο μέρος να σηκώσει κεφάλι. Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί στην επίθεση και έβαλαν μόλις 9 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να χάσουν πια κάθε ελπίδα επιστροφής. Η ομάδα του Ιτούδη παϊζοντας πιεστική άμυνα έκλεβε μπάλες και με τους Τζέιμς, Χίλιαρντ και Σενγκέλια να κάνουν καταπληκτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου έφτασε τη διαφορά στο συν 18 με τη λήξη της τρίτης περιόδου (56-38), με τον Ολυμπιακό να σουτάρει με τραγικά ποσοστά.

Η ίδια πολύ άσχημη εμφάνιση συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μια εμφάνιση που έφερε και εκνευρισμό στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Οι Ρώσοι… μυρίστηκαν αίμα και δεν σταμάτησαν να ανεβάζουν τη διαφορά και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο τους (στη Ρωσία επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων).

Το standing ovation στον κορυφαίο του αγώνα, Μάικ Τζέιμς που σταμάτησε στους 16 ήταν η αναγνώριση προς τον Αμερικανό, που τα έκανε όλα. Η διαφορά έφτασε στους 24 (70-46), με τον Ολυμπιακό να ξεπερνάει τους 50 πόντους μόλις 3 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα κι ενώ ο Ιτούδης πλέον πειραματιζόταν, με τον Πρίντεζη να το παίρνει… προσωπικά στο τέλος, να πετυχαίνει δέκα σερί πόντους και την ΤΣΣΚΑ να επικρατεί τελικά με 80-61, που ήρθε απολύτως δίκαια βάσει της εικόνας των ομάδων.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024