Τα άλογα – «μινιατούρες» έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες, εκτρέφοντας επιλεκτικά μικρά άλογα και πόνυ από μια μεγάλη ποικιλία φυλών αλόγων και πόνυ, συμπεριλαμβανομένου του πόνυ Shetland.

Εμφανίστηκαν στην Ευρώπη το 1600 και έγιναν δημοφιλή μεταξύ των ευγενών λόγω της εμφάνισης τους. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης για εργασία σε ορυχεία λόγω του μικρού τους μεγέθους.

Αυτά τα μικρά άλογα μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 1800, για τα ορυχεία, αλλά χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες για να γίνουν δημοφιλή.

Υπάρχουν δύο κύρια μητρώα για αυτά τα μικροσκοπικά άλογα η American Miniature Horse Association και το American Miniature Horse Registry.

Επιπλέον, όσοι τα λατρεύουν έχουν δημιουργήσει κλαμπ, μητρώα και συλλόγους για να μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για τη φυλή.

Ζυγίζουν από 150 έως 300 κιλά και το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 96 εκατοστά. Ένα από τα μητρώα καταχωρεί τέτοια άλογα μόνο έως 86 εκατοστά ύψος.

Σήμερα, αυτά τα μικροσκοπικά άλογα διατηρούνται κυρίως ως κατοικίδια ζώα. Παρόλο που τα περισσότερα είναι πολύ μικρά για ιππασία, ορισμένοι ιδιοκτήτες τα ζεύουν με καροτσάκι ή έλκηθρα, ενώ διοργανώνουν και διαγωνισμούς.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συχνά ως ζώα θεραπείας. Ως ζώα καθοδήγησης, βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Μπορούν επίσης να γίνουν ζώα συναισθηματικής στήριξης λόγω της ευγενικής και στοργικής τους φύσης.

Το μέγεθος του μικροσκοπικού αλόγου είναι το σήμα κατατεθέν του. Σε αντίθεση με τα πόνυ, τα οποία έχουν κοντά πόδια, αυτά τα ζώα τείνουν να μοιάζουν με ένα άλογο πλήρους μεγέθους – απλώς συρρικνωμένου. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για άτομα που ζουν σε μικρές εκτάσεις όπου δεν θα υπήρχε χώρος για ένα κοπάδι μεγάλων αλόγων.

Είναι έξυπνα, περίεργα, ευγενικά και κοινωνικά. Τους αρέσει να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους. Αλλά είναι ιδανικό να ζουν σε εξωτερικούς χώρους (με καταφύγιο) όπως άλλα άλογα για την υγεία και την ευημερία τους.

Όσο για το κόστος τους ξεκινούν από 800$ και φθάνουν έως 2.000$.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο