Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
7 τρόποι να αντιγράψεις το στυλ της Όντρεϊ Χέπμπορν

7 τρόποι να αντιγράψεις το στυλ της Όντρεϊ Χέπμπορν

Έμπνευση από την Όντρεϊ Χέπμπορν, την γυναίκα-επιτομή της κομψότητας.

Είναι δύσκολο να αναφερθείς στο στυλ της Όντρεϊ Χέπμπορν αποφεύγοντας τα κλισέ. Έχουν γραφτεί αναρίθμητα κείμενα για την κομψότητα, την φινέτσα της και την φιλία της με τον Hubert de Givenchy.

Το μαύρο φόρεμα που φορούσε στο Breakfast at Tiffany’s και το ζιβάγκο στο Funny Face είναι εμβληματικά.

«Η μόδα μπήκε στη ζωή μου όταν ο Hubert de Givenchy μου έφτιαξε για πρώτη φορά επίσημο φόρεμα. Η ομορφιά του απίστευτη» είχε πει κάποτε η ηθοποιός.

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, ανατρέχουμε σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά looks της καριέρας της.

Κορδέλα για τα μαλλιά

Οι υφασμάτινες στέκες έχουν κάνει τελευταία comeback και έχουν εμφανιστεί σε επιδείξεις μόδας οίκων όπως ο Prada και ο Fendi. H Όντρεϊ Χέπμπορν φορούσε συχνά τιάρες αλλά εκτιμούσε και την δύναμη μιας απλής κορδέλας για τα μαλλιά. Άλλες φορές προτιμούσε μια στέκα με φιόγκο στην κορυφή και άλλες ένα λιτό κομμάτι λευκού υφάσματος για να κρατάει τα μαλλιά της μακρυά απ’ το πρόσωπό της.

Ζώνη στη μέση

Στο Roman Holiday (1953) η Όντρεϊ Χέπμπορν υποδύεται μια πριγκίπισσα που παρατάει τα επίσημα καθήκοντά της και βγαίνει να κάνει κρυφά βόλτα στη Ρώμη. Ήταν το μεγάλο της κινηματογραφικό ντεμπούτο, η ταινία που θα την έκανε σταρ. Οι κομψές εμφανίσεις της στο πλευρό του Γκρέγκορι Πεκ ξεχωρίζουν για τις λεπτομέρειές τους- όπως η ζώνη της φουσκωτής της φούστας που αγκαλιάζει τη μέση.

Μαντήλια


Εντός και εκτός της μεγάλης οθόνης η Χέπμπορν αγαπούσε τα μαντήλια για το κεφάλι. Το συγκεκριμένο look κάνει την εμφάνισή του στο Funny Face, το Breakfast at Tiffany’s και το Charade, παρέα με δερμάτινα γάντια και μαύρα γυαλιά.

Μαύρο ζιβάγκο


Εύκολο και ανεπιτήδευτο το μαύρο ζιβάγκο μπορεί να σώσει την κατάσταση σε άπειρες περιστάσεις. Στο Funny Face η Χέπμπορν κάνει μια αξέχαστη εμφάνιση φορώντας μαύρο ζιβάγκο, μαύρο παντελόνι και μαύρα loafers.

Μπαλαρίνες
Η Όντρεϊ Χέπμπορν έκανε για χρόνια μαθήματα χορού και το μεγάλο όνειρό της ήταν να γίνει μπαλαρίνα. Τα ίσια παπούτσια του μπαλέτου είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του look της. Το 2017, όταν ένα μεγάλο μέρος της γκαρνταρόμπας της δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s αποκαλύφθηκε η μεγάλη συλλογή της από δερμάτινες μπαλαρίνες σε όλα τα χρώματα.

Oversized λευκό πουκάμισο


Αν και συνήθως προτιμούσε μπλούζες που αγκάλιαζαν την σιλουέτα της, υπήρχαν περιπτώσεις που η ηθοποιός επέλεγε να φορέσει οversized ανδρικά πουκάμισα, αφήνοντας τα πόδια της να φανούν. Το look ολοκλήρωνε κάποιο διακριτικό κόσμημα.

Μαύρο φόρεμα


Το Breakfast at Tiffany’s είναι η πιο γνωστή της ταινία αλλά στην πραγματικότητα η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Holly Golightly δεν ήταν η Χέπμπορν αλλά η Μέριλιν Μονρόε. Από την πρώτη κιόλας σκηνή, μπροστά στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου, με το κρουασάν στο χέρι, τις πέρλες, τα γυαλιά ηλίου, τα μακριά γάντια και το μαύρο φόρμα η σταρ έγραψε ιστορία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024