Η Aston Martin σε συνεργασία με την R-Reforged, ολοκλήρωσαν το πρώτο ζευγάρι των επετειακών εκδόσεων Vantage V12 Heritage Twins. Οι ειδικές εκδόσεις βασίζονται στην Vantage V12 Zagato του 2011 και δημιουργήθηκαν προκειμένου να τιμήσουν την συνεργασία της βρετανικής φίρμας με τον Zagato η οποία μετρά 60 χρόνια.

Η παραγωγή τους θα περιοριστεί αποκλειστικά σε 19 ζεύγη τα οποία θα πωληθούν μαζί ξεκινώντας από τα 1,75 εκ. στερλίνες. Σημειώνεται ότι η διαδικασία κατασκευής τους η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ελβετό  κατασκευαστή R-Reforged διήρκεσε 16 εβδομάδες.

Επίσης οι μοναδικές διαφορές που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο Coupe σε σχέση με την αρχέτυπη Vantage V12 Zagato, είναι οι νέου σχεδιασμού ζάντες των 19 ιντσών, ένα πιο επιθετικό splitter μπροστά και ένα ενεργό spoiler στο πίσω τμήμα. Επιπλέον, στην προκειμένη συλλεκτική περίπτωση το αμάξωμα κατασκευάζεται από ανθρακόνημα αντί του αλουμινίου.

Σε ό,τι αφορά την νεότευκτη Speedster έκδοση που… πάει σετ με την coupe αντλεί τις επιρροές της από την vanquish Zagato Speedster του 2017. Διαθέτει το ίδιο έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και τις χαρακτηριστικές καμπύλες στο πίσω τμήμα καθώς και ένα ανάλογο αεροδυναμικό πακέτο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα συλλεκτικά τετράτροχα μπορούν να βαφτούν στην απόχρωση της προτίμησης του ιδιοκτήτες σε ματ, σατινέ ή γυαλιστερό φινίρισμα ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ανάδειξης του ανθρακονήματος από το οποίο αποτελείται στο αμάξωμα, επιλογή που απαιτεί περίπου 400 εργατοώρες προκειμένου να υπάρξει η ειδική επίστρωση για το ανθρακόνημα.

Στην αθέατη πλευρά τους φιλοξενείται μια τροποποιημένη εκδοχή του V12 ατμοσφαιρικού κινητήρα των 6,0 λίτρων η οποία επωφελείται από νέα πολλαπλή εξαγωγής, νέο σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο και αναπρογραμματισμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα. Ως αποτέλεσμα, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στους 608 ίππους, δηλαδή υπερβαίνει κατά περίπου 80 ίππους την αρχική Vantage V12 Zagato.

Για την καλύτερη διαχείριση της επιπλέον ισχύος, το δίδυμο των ειδικών εκδόσεων διαθέτει μια ειδικά σχεδιασμένη χαμηλότερη κατά 1,0 εκ. ανάρτηση και αυξημένα μετατρόχια.

Η τύποις εμπορική πορεία των συλλεκτικών εκδόσεων θα ξεκινήσει από ελβετικό έδαφος και την ναυαρχίδα των αντιπροσώπων της Aston Martin στο St Gallen όπου θα εκτίθενται πριν ξεκινήσουν μια παγκόσμια περιοδεία στις ανά τον κόσμο εκθέσεις της βρετανικής φίρμας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο