Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Σενάρια συνωμοσίας για απόπειρα δολοφονίας του Ιμάμογλου

Τουρκία : Σενάρια συνωμοσίας για απόπειρα δολοφονίας του Ιμάμογλου

Η απροθυμία του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να μην επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύδει την Τετάρτη τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως περί σχεδίου δολοφονίας του δημάρχου Κωνσταντινούπολης από τζιχαντιστές, πυροδοτεί τα σενάρια συνωμοσίας.

Η απροθυμία του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, να μην επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύδει την Τετάρτη τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως περί σχεδίου δολοφονίας του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, από τζιχαντιστές, πυροδοτεί τα σενάρια συνωμοσίας. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι  πότε-πότε φτάνουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για πολιτικά πρόσωπα ή πολύ δημοφιλείς προσωπικότητες, αυτές οι πληροφορίες αξιολογούνται και -αν χρειαστεί- ενημερώνεται η φρουρά των προσώπων αυτών.

Η γενική Ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης  από την πλευρά της δεν διαψεύδει την ύπαρξη της σχετικής πληροφορίας, αλλά διαψεύδει ότι έγινε κάποια απόπειρα δολοφονίας κατά του δημάρχου ή ότι υπήρξε κάποια σύλληψη γύρω από αυτό το ζήτημα.

Κλίμα φόβου

Πάντως η εφημερίδα «Χουριέτ» με δημοσίευμά της, προκάλεσε κλίμα φόβου στη χώρα, καθώς αναφέρει ότι ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες ενδέχεται να γίνουν στόχος απόπειρας δολοφονίας στην Τουρκία τις επόμενες μέρες, με τρόπο παρόμοιο με τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα στο Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αλλη μερίδα του Τύπου αναφέρει ότι οι απειλές κατά προσώπων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία αυξήθηκαν μετά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι απελευθερώνει τον ηγέτη της μαφίας και λαθρέμπορους ναρκωτικών, ενώ φυλακίζει πολιτικούς κρατούμενους.

Επίδοξοι δράστες

Μάλιστα ο Φουάτ Ουγούρ, γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος που άρθρα του φιλοξενούνται σε φιλοκυβερνητικά, έγραψε ένα άρθρο το Σάββατο, στο οποίο υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να καταστεί θύμα δολοφονίας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επίδοξοι δράστες κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης  συνδέονταν με το αυτο-αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και ότι η διαταγή προήλθε από ανώτερα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024