Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη στις καθυστερήσεις για τη Λειψία

Νίκη στις καθυστερήσεις για τη Λειψία

Παραλίγο να… αυτοκτονήσει η Λειψία στην Κωνσταντινούπολη, αφού βρέθηκε μπροστά με 0-2 και 1-3, αλλά είδε τους Τούρκους να ισοφαρίζουν σε 3-3 – Στις καθυστερήσεις όμως ο Σόρλοθ σκόραρε και έδωσε ένα «χρυσό» τρίποντο στους Γερμανούς!

Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Champions League έγινε απόψε στην Κωνσταντινούπολη, με την Λειψία να παίρνει τη νίκη με 4-3 κόντρα στην Μπασακσεχίρ για την 5η αγωνιστική και να βάζει… φωτιά στον 8ο όμιλο.

Οι Γερμανοί με το τρίποντο, που τους έδωσε ο Σόρλοθ με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, έφτασαν τους 9 βαθμούς και έπιασαν στην πρώτη θέση του ομίλου την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ βρίσκονται στο +3 από την Παρί Σεν Ζερμέν, που πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας.

Οι Παριζιάνοι αγωνίζονται απόψε στο Μάντσεστερ απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους, σε ένα ματς ζωής και θανάτου για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πάντως κρατάει ακόμα στο χέρι της την πρόκριση, αφού έχει την ισοβαθμία απέναντι στην Λειψία.

Η Παρί στο ματς που έγινε στο Παρίσι είχε κερδίσει με 1-0, ενώ στον αγώνα της Γερμανίας είχε ηττηθεί με 2-1, με το εκτός έδρας γκολ να της δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16».

Η εικόνα του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 3ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση, αλλά το πλασέ του Μουκιελέ από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μουκιελέ πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Γκιουνόκ απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο πορτιέρο της Μπασακσεχίρ είπε «όχι» στον Πόουλσεν στο 12’, όταν ο τελευταίος πλάσαρε μέσα από την καρδιά της άμυνας της τούρκικης ομάδας.

Η Λειψία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 26’ άνοιξε το σκορ με τον Πόουλσεν. Ο Ζάμπιτσερ ανέβηκε, βρήκε χώρο, σούταρε, η μπάλα βρήκε αρχικά στον Σκρτελ, στη συνέχεια στον Πόουλσεν και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-1.

Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μουκιελέ. Ο Φόρζμπεργκ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μουκιελέ πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι για το 0-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όμως η Μπασακσεχίρ βρήκε τρόπο να μειώσει σε 1-2 με το φοβερό σουτ του Καχβετσί.

Στο 55’ η τούρκικη ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 2-2, όταν ο Βίστσα πλάσαρε σε κενό τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Ο,τι δεν κατάφερε στο 55’, το έκανε στο 64’ ο Βίστσα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα η Λειψία μάλιστα έκανε το 1-3, με τον Ολμο. Ο άσος της γερμανικής ομάδας άδειασε με τη μία τον Πονκ και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-3.

Οι Τούρκοι ωστόσο δεν τα παράτησαν και με δύο γκολ του Καχβετσί στο 72’ και στο 85’ ισοφάρισαν σε 3-3! Στο 72’ ο Καχβετσί βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με πανέμορφο αριστερό σουτ μείωσε σε 2-3 και στο 85’ με φοβερή εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ολα έδειχναν ότι η Λειψία θα… αυτοκτονήσει, αλλά ο Σόρλοθ την κράτησε ζωντανή.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 90+2’ ο Σόρλοθ βρήκε χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή της Μπασακσεχίρ και με όμορφο σουτ έκανε το 3-4, δίνοντας τη νίκη στην Λειψία.

Μια νίκη, με την οποία κλείδωσε την 3η θέση στον όμιλο και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την πρόκριση στους 16.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ράφαελ, Οζκάν (46’ Τεκντεμίρ), Γκούλμπραντσεν (84’ Κριβελί), Σκρτελ (46’ Επουρεάνου), Μπολινζολί (36’ Τσαντλί), Τούρουτς, Πονκ, Βίστσα (64’ Τζιουλιάνο), Καχβετσί, Μπα

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Ανχελίνιο, Ουπαμεκανό, Μουκιελέ, Κονατέ, Αϊνταρά (90+4’ Αϊνταρα), Φόρζμπεργκ (64’ Σέρλοθ), Καμπλ (46’ Άνταμς), Όλμο (87’ Κλάιφερτ), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν

Τα σημερινά αποτελέσματα:

Μπασάκσεχιρ-Λειψία 3-4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η βαθμολογία:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12-4) 9
Λειψία (8-10) 9
Παρί Σεν Ζερμέν (5-4) 6
Μπασάκσεχιρ (6-13) 3

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (08/12):

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασάκσεχιρ (22:00)
Λειψία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024