Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την πολυφωνία.
Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την πολυφωνία.
Αποκλειστική η προβολή της ΝΔ
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνο. Ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται μετά από ένα εξάμηνο στο αίτημα που είχε καταθέσει και πάλι η Κουμουνδούρου για παραίτηση του κ. Κουτρουμάνου.
Συγκεκριμένα κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία ο κ. Κουτρουμάνος ενημερώνει τους βουλευτές για τα πεπραγμένα του ΕΣΡ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως «μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ δεν απολαμβάνει απλά μια μεγαλύτερη προβολή ως πρώτο κόμμα. Έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σα να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα. Από τις Βουλευτικές εκλογές και μετά, σε 4 από τα 6 κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί.
Απραξία και αδράνεια
«Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, κατηγορώντας τον παριστάμενο πρόεδρο του ΕΣΡ για «απραξία» και «εκκωφαντική αδράνεια» ως προς την συστηματική παραβίαση της πολυφωνίας.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα αναφέρθηκε σε «απροκάλυπτη επιβολή σιωπής» στα ΜΜΕ μέσω της «λίστας Πέτσα».
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΕΣΡ ορίστηκαν τον Νοέμβριο του 2016 με την σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας (4/5) της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
- Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση και εκσυγχρονισμό στρατιωτικών ελικοπτέρων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
- Adédèjì: «Παντρεύοντας» την παράδοση με την καινοτομία
- Τουρκία: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με τους 6 νεκρούς
- Φορολογικές δηλώσεις: «Αυτόματα» πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες από αρχές Ιουλίου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-127x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)














































![Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/image-11-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442