Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την πολυφωνία.

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Αθανάσιο Κουτρουμάνο για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να εξασφαλίσει την πολυφωνία.

Αποκλειστική η προβολή της ΝΔ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνο. Ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται μετά από ένα εξάμηνο στο αίτημα που είχε καταθέσει και πάλι η Κουμουνδούρου για παραίτηση του κ. Κουτρουμάνου.

Συγκεκριμένα κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία ο κ. Κουτρουμάνος ενημερώνει τους βουλευτές για τα πεπραγμένα του ΕΣΡ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως «μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ δεν απολαμβάνει απλά μια μεγαλύτερη προβολή ως πρώτο κόμμα. Έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σα να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα. Από τις Βουλευτικές εκλογές και μετά, σε 4 από τα 6 κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί.

Απραξία και αδράνεια

«Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, κατηγορώντας τον παριστάμενο πρόεδρο του ΕΣΡ για «απραξία» και «εκκωφαντική αδράνεια» ως προς την συστηματική παραβίαση της πολυφωνίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα αναφέρθηκε σε «απροκάλυπτη επιβολή σιωπής» στα ΜΜΕ μέσω της «λίστας Πέτσα».

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΕΣΡ ορίστηκαν τον Νοέμβριο του 2016 με την σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας (4/5) της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024