Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ : Προειδοποιεί για τρίτο χειρότερο κύμα κοροναϊού τον χειμώνα

Μέρκελ : Προειδοποιεί για τρίτο χειρότερο κύμα κοροναϊού τον χειμώνα

Η Ανγκελα Μέρκελ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι «πάρα πολύ προσεκτικοί», επισημαίνοντας ότι ο χειμώνας είναι πιο επικίνδυνος.

Υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προειδοποίησε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να είναι «πάρα πολύ προσεκτικοί».

«Στο επόμενο κύμα»

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με στελέχη της αστυνομίας, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους πολίτες», η καγκελάριος τόνισε ότι «αν δεν προσέξουμε, θα βρεθούμε αμέσως στο επόμενο κύμα», επισημαίνοντας ότι ο χειμώνας είναι πιο επικίνδυνος.

«Πρέπει να αντέξουμε αυτούς τους χειμερινούς μήνες», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τα γρήγορα τεστ δίνουν σαφέστερη εικόνα της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι αστυνομικοί έδωσαν έμφαση στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν λόγω του νέου κοροναϊού και των βίαιων διαδηλώσεων αρνητών της πανδημίας, και ζήτησαν από την καγκελάριο περισσότερα τεστ για το Σώμα και περισσότερη σαφήνεια σε ό,τι αφορά τους κανόνες περιορισμού.

Η κυρία Μέρκελ από την πλευρά της εξέφρασε τον σεβασμό της για το έργο της αστυνομίας στην πανδημία και παραδέχθηκε ότι το σύστημα δέχεται μεγάλη επιβάρυνση: «Ξέρουμε τι κάνετε για μας», είπε και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία είναι μια επαγγελματική κατηγορία η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερη πρόκληση.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί ανήκουν σε εκείνους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, «αν όχι πρώτοι».

Ο εξτρεμισμός στην αστυνομία

Οι αστυνομικοί έθεσαν ακόμη στην καγκελάριο το ζήτημα του εξτρεμισμού στις τάξεις τους, το οποίο τελευταία έχει απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.

Αστυνομικός από την Ερφούρτη υποστήριξε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ζήτησε συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατανόηση για το γεγονός ότι τα στελέχη της αστυνομίας ενοχλούνται από γενικεύσεις τέτοιου χαρακτήρα, αλλά τόνισε ταυτόχρονα πως «δεν θα πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024