Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Χολέμπας επιστρέφει στο Βελοντρόμ

O Χολέμπας επιστρέφει στο Βελοντρόμ

Ο Χοσέ Χολέμπας έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το Βελοντρόμ, καθώς επιστρέφει απόψε 9 χρόνια μετά το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού επί της Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (22:00) με τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στον τρίτο όμιλο, 9 χρόνια μετά την τελευταία του «επίσκεψη» στο Βελοντρόμ και το μεγάλο διπλό απέναντι στους Μασσαλούς. Στις 23 Νοεμβρίου του 2011, οι ερυθρόλευκοι είχαν φύγει με μια μεγάλη νίκη με 1-0 από τη Γαλλία (σκόρερ ο Φετφατζίδης), με τον Χοσέ Χολέμπας να είναι ο συνδετικός κρίκος του τότε και του σήμερα.

Ο έμπειρος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ήταν βασικός σε εκείνο το παιχνίδι, πραγματοποιώντας μάλιστα μια σπουδαία εμφάνιση και σήμερα, 9 χρόνια μετά θα είναι και πάλι στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών, με σκοπό να καταφέρει ότι και τότε. Να φύγει με το διπλό από την έδρα της Μαρσέιγ, να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλο και να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Ο Χολέμπας ταλαιπωρήθηκε στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες με ένα μυϊκό πρόβλημα που του στέρησε τη συμμετοχή από τα ματς με Παναθηναϊκό και Μάντσεστερ Σίτι, όμως έκανε αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος και έπαιξε το περασμένο Σάββατο στο Κλεάνθης Βικελίδης βασικός. Το ίδιο λοιπόν αναμένεται να συμβεί και απόψε (22:00) στο Βελοντρόμ με τον Έλληνα μπακ να ψάχνει, όπως και ο Ολυμπιακός το 2×2 στη Μασσαλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2011 το ματς κόντρα στη Μαρσέιγ ήταν μόλις το 5ο του Χολέμπας με τα ερυθρόλευκα στο Champions League. Σήμερα, 9 χρόνια μετά το διπλό, στον αγωνιστικό χώρο του Βελοντρόμ θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού για 24ο παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ συνολικά αυτή θα είναι η 147η εμφάνιση του έμπειρου μπακ σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης και ο… αντίπαλος Βαλμπουενά

O Χολέμπας ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός που «συνδέει» τον Ολυμπιακό του τότε με το σήμερα, καθώς το 2011 στο Βελοντρόμ ήταν βασικοί και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης, με τον πρώτο να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το αποψινό παιχνίδι.

Από την άλλη, ο πρώην δεξιός μπακ των Πειραιωτών έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο στην αρχή της φετινής σεζόν, παρόλα αυτά είναι δίπλα στην ομάδα και έχει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει πως κι εκείνος επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος.

Κλείνοντας, σε σχέση με το ματς του 2011, πρέπει να γίνει και μια ειδική αναφορά στον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος είχε αγωνιστεί βασικός σε εκείνη την αναμέτρηση, αλλά όχι με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος παιχταράς μεγαλουργούσε τότε με τη φανέλα των Μασσαλών, όντας ο μεγάλος σταρ της αποψινής αντιπάλου των Πειραιωτών, με τον Βαλμπουενά να είναι κι αυτός στο πλευρό της ομάδας, όχι για να αγωνιστεί (είναι τραυματίας), αλλά για να τη στηρίξει στο αποψινό σπουδαίο ματς.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024