Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
The Undoing : Ένα ψυχολογικό θρίλερ μας κάνει να δούμε τον Hugh Grant με άλλο μάτι

The Undoing : Ένα ψυχολογικό θρίλερ μας κάνει να δούμε τον Hugh Grant με άλλο μάτι

Η νέα σειρά της HBO μας φέρνει αντιμέτωπους με τις επιλογές μας – και μας θυμίζει γιατί λατρεύουμε τόσο τη Nicole Kidman

Αν μας ανάγκαζαν να επιλέξουμε ποια είναι η πιο εντυπωσιακή ανατροπή στο The Undoing, τη νέα σειρά μυστηρίου της HBO, η απόφασή μας θα ήταν εξαιρετικά εύκολη: Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η ερμηνεία του Hugh Grant. Κι αυτό είναι πραγματικός άθλος σε μια σειρά που μας ωθεί διαρκώς στο να αμφισβητούμε τα πάντα, με κάθε νέο επεισόδιο που προβάλλεται αποκλειστικά για την Ελλάδα από το Vodafone TV.

Πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε

Αρκεί μια στιγμή για να ανατραπεί η πραγματικότητα στην οποία ζούμε; Και όταν ολόκληρο το οικοδόμημα της ζωής μας καταρρεύσει, πόσο εύκολα μπορούμε να το δημιουργήσουμε ξανά από το μηδέν; Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματα που μας θέτει το The Undoing, υπενθυμίζοντάς μας παράλληλα ότι οι μεγαλύτερες ανατροπές ήταν απολύτως προβλέψιμες. Απλώς δεν θέλαμε να τις δούμε.

Χάος κάτω από την επιφάνεια

Η λαμπερή ζωή της Grace (Nicole Kidman) και του συζύγου της Jonathan (Hugh Grant) μοιάζει να τα έχει όλα: Εκείνη επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια, εν αναμονή της έκδοσης του πρώτου της βιβλίου. Εκείνος ένας επιφανής ογκολόγος παιδιών, εργατικός και – κατά τα φαινόμενα – αφοσιωμένος σύζυγος. Όμως κάτω από την επιφάνεια, παραμονεύει το χάος. Ένας βίαιος θάνατος και μια απρόσμενη εξαφάνιση σπάνε την μέχρι τότε πραγματικότητά τους σε χίλια κομμάτια. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Και πώς κατάφερναν να διατηρούνται όλα αυτά τα μυστικά;

Ερμηνείες που συγκλονίζουν. Το The Undoing έχει όλα τα συστατικά μιας εξαιρετικής ιστορίας μυστηρίου. Αυτό όμως που μας κάνει να θέλουμε να δούμε ένα προς ένα τα επεισόδια στο Vodafone TV, είναι πρώτα από όλα οι συντελεστές του.

Η Nicole Kidman, στο ρόλο της Grace μας θυμίζει ότι δεν θεωρείται αδίκως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της. Τώρα, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας της, αναλαμβάνει άλλον ένα δραματικό ρόλο και του δίνει ζωή. Ως Grace, μας φέρνει διαρκώς αντιμέτωπους «με τον ελέφαντα στο δωμάτιο», με τον ίδιο τον εαυτό μας και τις επιλογές μας – ακόμη και αν αυτές είναι ασυνείδητες – και μας θυμίζει όλες τις φορές που φιμώσαμε το ένστικτό μας και αγνοήσαμε τα σημάδια.

Το πιο ευχάριστο «σοκ», όμως, μας το χαρίζει με βεβαιότητα ο Hugh Grant. Ο γοητευτικός Βρετανός, συνδεδεμένος εδώ και δεκαετίες με τις ρομαντικές κομεντί, τους φλεγματικούς αλλά εντέλει πάντα καλόκαρδους ήρωες και τις (σε γενικές γραμμές) ανάλαφρες υποθέσεις, μας παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αναπάντεχα σκοτεινός και μυστηριώδης, διαγράφει μέσα από το ρόλο του μια συναρπαστικά αγωνιώδη πορεία. Και το μόνο που μας μένει να κάνουμε, είναι να τον παρακολουθούμε από επεισόδιο σε επεισόδιο με κομμένη την ανάσα.

Μια ματιά που μας είχε λείψει

Αν και το φινάλε του Big Little Lies δεν ανήκει στο τόσο μακρινό παρελθόν, θα ήταν ψέμα αν υποστηρίζαμε ότι δεν μας είχε λείψει ο David E. Kelley. Ο σεναριογράφος μιας από τις αγαπημένες μας σειρές των τελευταίων ετών, αυτή τη φορά συνεργάζεται με τη Δανή σκηνοθέτιδα Susanne Bier, η οποία αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο της στην απόδοση των δυσλειτουργικών οικογενειακών σχέσεων μέσα από το φακό της – αλλά και την ικανότητά της να δημιουργεί ψυχολογικά θρίλερ που συγκλονίζουν. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά που φέρει τη σφραγίδα ποιότητας της ΗΒΟ και που μας εντυπωσιάζει διαρκώς με τις ανατροπές της. Το μόνο πράγμα που μας δυσαρεστεί, είναι το ότι αποτελείται μόλις από έξι επεισόδια.

Πλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια του The Undoing χωρίς να έχετε αποκωδικοποιητή κάνοντας εύκολα και γρήγορα online εγγραφή μέσα από το vodafone.gr. Εκεί, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με ένα μήνα δωρεάν δοκιμής, θα ανακαλύψετε και όλον το πλούσιο κατάλογο του Vodafone TV: Από το αποκλειστικό περιεχόμενο της HBO, μέχρι δημοφιλή κανάλια, δωρεάν αγαπημένες σειρές και ταινίες και μια μεγάλη ποικιλία παιδικών προγραμμάτων. Όποιες και αν είναι οι αγαπημένες σας επιλογές, θα μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εύκολα μέσα από το Vodafone app, από την οθόνη του tablet – ή ακόμη και του κινητού σας.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Ο Έμερι υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Το άξιζαν…» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός της Άστον Βίλα αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση – νίκη στο Villa Park.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024